STORMBURST bildades i juli 2014 med avsikten att göra melodisk hårdrock av hög kvalitet utan några som helst kompromisser. Inga fler covers så att säga, bara allt originallåtmaterial. Basisten Kent Jansson (Six Feet Under, Keen Hue, Steam) och gitarristen Thomas Hansson (Steam, Coastline) började med sångaren Lars-Åke ”Plåtis” Nilsson (Keen Hue) och för att uppnå det speciella sound de letade efter. Keyboardisten Peter Östling (Six Feet Under) fick en demo och anslöt i stort sett direkt.

I slutet av 2019 slutade den ursprungliga trummisen Peter Ytterberg av personliga skäl och ersattes snart av Pelle Hindén från Eternal (Of Sweden). Stormburst som band och enhet handlar om att kompromisslöst göra det man tror på, även om man har motvind. När det blåser hårt i livet ibland (som det verkligen gör) är kärleken till musik fortfarande under alla förhållanden stark och hållbar. Stormburst har förmågan att spegla detta med sin egen musik och text och deras stil kan bäst beskrivas som en kombination av traditionell Melodisk Hardrock & AOR. Bandet är baserat i hjärtat av Sverige, Dalarna och alla medlemmar bidrar till låtskrivandet och arrangemangen.

Stormburst har hittills släppt två album: ”Raised On Rock” (2017, AOR Heaven) och ”Highway To Heaven” (2020, AOR Heaven).

Nu aläpps det tredje albumet ”III” av Stormburst den 19 maj 2023 via Pride & Joy Music. Alla låtar är skrivna av Nilsson, Hanson, Jansson, Hinden och Östling och inspelade i Studio Plåtis Vansbro och Studio Bakery Äppelbo mellan december 2022 och februari 2023.