Han har precis fått sin 26:e förstaplacering på Billboards blueslista för hans fullmatade konsertfilm och album Tales Of Time och nu är rockikonen Joe Bonamassa tillbaka med en splitterny singel hämtad från hans efterlängtade nya studioalbum som ges ut senare i år på J&R Adventures. Här visar Joe sina bluesrötter med en bländande version av I Want To Shout About It som gjordes i original av Ronnie Earl And The Broadcasters. Bonamassas glädjefyllda version innehåller solon av organisten Reese Wynans och saxofonisten Paulie Cerra samt fina sånginsatser från Daniella DeAndrea och Charles Jones i slutet av låten.

Då Joe nyligen framförde låten på sin turné i Storbritannien hyllade webzinet Sonic Abuse den som en ”underbar boogie a la 50-talet”. Bonamassa bad sin nära vän, bandmedlem och medproducent Joe Smith att producera låten. Smith minns, ”Shout About spelades från början in av Ronnie Earl and the Broadcasters med Darrel Nullisch på sång. Det är en tuff låt att sjunga som ligger högt och Joe kämpade och satte den. Det är en livlig partylåt.

Joe har spelat den live senaste tiden och publiken gillar den verkligen.” ”Världens mest upptagne bluesartist sjunger bättre än någonsin och han pumpar fortfarande ut bluesriff som får lyssnaren att stampa takten bättre än de flesta.” & ”Han är, kortfattat, den moderna bluesens kung.”-Classic Rock Magazines Louder Sound

Bonamassa har spelat I Want To Shout About It live på sin senaste turné och fått ett fantastiskt gensvar från publiken. Hans sommar är fulltecknat med livekonserter i USA och Europa och startar på Capitol Theatre,Washington, USA fredagen den 26 maj och slutar på Backroads Blues Festival, Bend, Oregon och Seattle, Washington tillsammans med Kenny Wayne Shepherd. Efter tre veckor i Europa för att spela på festivaler är han tillbaka i USA för sommarturnén och gör sin debut på Hollywood Bowl den 9 augusti med en exklusiv konsert med orkester som spelas in för framtida utgivning.

Sen kommer den hårdast arbetande bluesartisten starta sin höstturné i USA den 23 oktober på Cannon Center i Memphis, Tennesse.Utnämnd av Guitar World som “tveklöst världens främsta bluesgitarrist” är Bonamassa genom hela sin karriär känd för att ta risker och med sin nyfikenhet utforska det okända. Hans senaste studioalbum Time Clocks är hans råaste och rockigaste hittills och som American Songwriter beskrev så här, “Bonamassa bryter ny mark samtidigt som han är kvar inom bluesens ramverk,” och ”det finns tillräckligt med bevis på att Bonamassa vägrar att vila på sina lagrar eller ta sin stjärnstatus inom bluesrocken för givet.

”Hyllad som “en närmast religiös upplevelse” av Classic Rock Magazine med låtar från hans senaste studioalbum Time Clocks som nådde förstaplatsen på Billboards blueslista fångar hans senaste konsertinspelning Tales Of Time en stratosfärisk spelning av bluesjätten på Red Rocks Amphitheatre där han visar upp sitt fenomenala gitarrspel och teknik som lyfter kvällen till himmelska nivåer. Projektet producerades av hans flerårige medarbetare och producent Kevin Shirley (Led Zeppelin, Iron Maiden, Journey). “Den här konserten är vår mest nyskapande och största produktion hittills och fokuserar på mitt mest ambitiösa studioalbum,” kommenterade Bonamassa. ”

Mitt band var ett formidabelt kraftpaket den kvällen och det var verkligen en speciell kväll.”

Om Joe Bonamassa

Bluesrockens superstjärna Joe Bonamassa är en av nutidens mest hyllade musiker. Trefaldigt GRAMMY-nominerad fick han sin 25:e förstaplacering på Billboards Blues Album Charts med sin senaste studioplatta Time Clocks. Han nominerades för tredje gången för en GRAMMY för 2020 års album Royal Tea som spelades in i den legendariska Abbey Road Studios. Med den slöt Bonamassa cirkeln då han knöt åter till sin ungdom då han upptäckte alla brittiska plattor i hans pappas skivsamling och den musiker han är idag. Samma år gjorde han en enastående spelning på det legendariska Ryman Auditorium i Nashville där han framförde Royal Tea i sin helhet inför mer än 10 000-tals människor via en livestream som sedan blev till en konsertfilmen och albumet Now Serving: Royal Tea From The Ryman som gavs ut 2021. Bonamassa fortsätter att driva Keepin The Blues Alive Foundation, som är en välgörenhetsorganisation som främjar musikutbildningar och bluesmusik genom att finansiera stipendium och tillhandahålla utbildningsresurser för skolor med behov. Till dags dato har de stöttat skolor och lärare med över 1 miljon dollar och har stöttat 90 000 studenter i samtliga 50 amerikanska delstater. Keeping The Blues Alive Records (KTBA Records) startades av Bonamassa tillsammans med Roy Weisman och har givit ut album med en rad artister så som musikikonen Dions Blues With Friends, Gitarrdrottningen från Chikago Joanna Connors 4801 South Indiana Avenue och bluesrockstjärnan Joanne Shaw Taylors Blues From The Hear Live vilka alla gick in på Billboards Blues Charts förstaplats medan blueslegendaren Larry McCrays Blues Without You gick in på andraplatsen. Bonamassa och hans manager sedan många år, Roy Wiseman aviserade också nyligen lanseringen av Journeyman LLC som är ett fullskaligt management, skivbolag, konsertpromotor och marknadsföringsbolag som skapar uppmärksamhet åt artister världen runt. Journeyman tillhandahåller den infrastruktur som krävs för att starta karriären för oberoende artister med exeptionell talang men som ofta ignoreras av storbolag och konsertarrangörer genom att kringgå motståndet från typiska “dörrvakter” som inte stöttar oberoende artister. “Jag ville använda mig av det jag lärt mig den hårda vägen för att skapa en verksamhet som förenklar processen,” förklarar Bonamassa.