MAN MACHINE INDUSTRY har släppt CD-versionen av nya EP:n ”Eschaton II. Judgment Day” via GMR Music Group! Detta är den andra delen av trilogin av EP/Mini-album som släpps back-to-back med bara ett års mellanrum, eller mindre. Efter den mycket hyllade ”Eschaton I. Reckoning Day” (2022) består den nya EP:n av 7 nya låtar som kommer att få dig att digga stenhårt!

En officiell video för låten ”Where Angels Die” – som av MMI:s mastermind J. Bergman betraktas som ”den mest intensiva låten jag någonsin skrivit”) – finns redan på GMR YouTube-kanalen. Se den här!

På “Eschaton I. Reckoning Day” sjunger J. Bergman en duett med den legendariske sångaren Dave Hill från NWOBHM-legends DEMON, på “Eschaton II. Judgment Day” fortsätter traditionen tack vare en ny duett med David White från old-school Bay Area thrashers HEATHEN på låten “R.I.P”, som är en energisk thrash, men ändå melodisk låt.

Som sin föregångare är huvudtemat för ”Eschaton II. Domedagen” är världens undergång. Ljudet är starkare, kraftfullt, energiskt och aggressivt men ändå melodiskt än någonsin! Om du är ett fan av Megadeth, Judas Priest och Machine Head – det här är rätt ljud för dina öron!

MMI är soloprojektet skapat av producenten/låtskrivaren/frontmannen J. Bergman som har en historia som trummis i SLAPDASH (Nuclear Blast Records) och ROSICRUCIAN (Black Mark Prod). MMI-diskografin inkluderar debuten ”Box of Horrors” (2016, KMP), följt av ”Reborn” (2018, GMR Music) och ”Doomsday Clock” (2020, GMR Music). MMI dök upp i PS3/XBox-spelet ”The Darkness” med två videos, och du kan även se honom i Viktor Vran-spelet ”Through The Ages-The Overkill edition” tillsammans med MOTÖRHEAD.

”Eschaton II. Judgment Day” har producerats, mixats och spelats in av J. Bergman på Studio Killing Machine. Mastering av Erik Mårtensson på Mass Destruction Production. Alla instrument framförda av J. Bergman förutom följande: delad sång på ”R.I.P” med David White. Gitarr på ”Judgment Day” av Oscar Mander. President Doomsdays röst på ”Dommars” och ”Domdags” av Jens C. Mortensen. Design och layout av J. Bergman. Bandlogotyp av J. Bergman. Foto Mattias Johansson. Albumomslaget av Anders Plassgård.

Slösa inte bort din tid och besök https://www.gmrmusic.se/shop! redan i dag! Den begränsade upplagan inklusive CD, ölunderlägg, pin/emblem och signerat fankort väntar på dig!

Köp & förspara: https://orcd.co/judgmentday

Streama/ladda ner ”Where Angels Die”: https://orcd.co/mmiwhereangelsdie

Eschaton II. Judgment Day tracklist:

1. MARCH OF JUDGMENT

Music by J. Bergman

2. WHERE ANGELS DIE

Music & Lyrics by J. Bergman 3. R.I.P (feat. David White) Music by J. Bergman. Lyrics by J. Bergman/David White

4. The Sniper

Music & lyrics by J. Bergman/Erik Mårtensson

5. POWER TRIP

Music & lyrics by J. Bergman

6. A WORLD SET ON FIRE

Music & lyrics by J. Bergman

7. JUDGMENT DAY (feat. Jens Mortensen)

Music by Oscar Mander. Lyrics by J. Bergman/Jens C. Mortensen

MAN MACHINE INDUSTRY Online:

Website

Facebook

Instagram

YouTube

Spotify