Uppercase kommer från Sundsvall, Sverige. Sångaren och gitarristen Mark Testroote är kärlkirurg och lämnade sitt hemland Nederländerna 2015 för att operera Västernorrlänningar med sjuka och ockluderade blodkärl. Efter att han hade spelat i 20 år i det holländska punkrockbandet KPA letade han efter ett nytt utlopp för sina skatepunkinspirerade rocklåtar. I operationssalarna på Sundsvalls sjukhus träffade han ortopederna Johan Dalén och Martin Kjellberg. Tillsammans bestämde de sig för att ge sina musikaliska idéer en multidisciplinär insats.

Johan dubblar leadvokaler och gitarrerna i Uppercase och är huvudtextförfattare. Martin lägger bastonerna. Sökandet efter en trummis ledde trion till Johans granne Mikael Karlsson. En god granne – en hittad skatt, som det kinesiska ordspråket lyder! Uppercase spelar Rock n’ Roll influerad av så olika band som Foo Fighters, Millencolin och Led Zeppelin

Bandet spelar originallåtar och låtar från KPAs bakre katalog. December 2023 släpptes EP:n Proof of Concept. Den är producerad av bandet själv.

Lyssna på albumet här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *