Den 1a September släppte det svenska metal/hårdrocksbandet Defueld sin skiva ”Octagon”. Plattan håller ett något annorlunda tempo från sina föregångare och det som slår mig när jag lyssnar på det är att man hittat ett nytt driv som kanske blir tydligast låten i Leeches som inte bara känns tyngre utan det finns ett något mörkare inslag i låtarna som är mycket klädsamt. Det är fortfarande samma typ av musik men kanske en aning mer industriellt. Helt klart en platta värd att lyssna in sig lite extra på!

Donnatellus är ett nytt band på rockscenen, som satt ribban högt både vad gäller ambition och musikalitet. Om debuten Ancient Eye: Ancient Eye är en retro-ljudande platta som bjuder på stora variationer. Här finns bl.a. inslag av:

  • Tidig heavy metal i Transgalactic Rider och Soft Whisper
  • Klassisk rock i The Moth och Human Encounters of the Third Kind
  • Actionrock i Austin Margaritas och outrot på Center of the Universe
  • Lite Zeppelin(?) i titelspåret Ancient Eye 
  • Till och med ett western-klingande instrumentalspår i Nightyear

”Det kan låta spretigt men allt sys samman med en kreativ och charmig röd tråd!”

Så har ni lust att hitta något lite mer retro och som är sådär hungrigt nya så är det här definitivt något att lyssna på!

Sist men inte minst har vi WormRose som släppt EP´n The Coronation. WormRose är ett svenskt Metal/Hard-Rock band som formades 2022. De har ett oldschool sound i modern tappning som gör sig mycket bra med med sångerskan Zeldas sköna röst som förmedlar mycket ihop med begåvade musiker som spelar samman på ett sjysst sätt! Klart värt att lyssna på!