Västerled är Grimners nya singel som är en del av deras kommande album ’Urfader”. Denna heavy folk metal låten ger dig glädje, fest och dramatik. Som alltid försätter Grimner att sjunga på sitt modersmål – svenska. Vilket ger en extra touch till deras unika sound. 

Låten ’Västerled’ blir Grimners första singel från det fjärde fullängdsalbum ’Urfader’. Det skarpa, fräscha och nya soundet från detta albumet får dig som lyssnare, verkligen vilja höra vad Grimner handlar om. Kraftfulla gitarr riffs, mixen av ren och stark sång, slagkraftiga trummorna, allt mixat med de vackra och distinkta flöjterna tillsammans med de övriga folkinstrumenten, skapar en atmosfär som både passar fint i den gamla nordiska gudarnas berättelse och folklore. ’Västerled’ kommer att släppas den 26 augusti


Grimner om kommande singlen: 
”Vi är glada att dela VÄSTERLED med hela världen. Vi har lagt väldigt mycket tid och kraft på den här låten och vi tycker att den ger en god representation av hur nya Grimner låter.”


”Vi hade en väldigt bra tillfälle när musikvideon spelades in i den fina huset på Ale Vikingagård i Sverige, vilket tillförde en autentisk atmosfär.  Vi samlade ihop många vikingar och några munkar för att illustrera vad låttexten handlar om.” // Grimner

Om det fjärde albumet ’Urfader’:
Vi har aldrig lagt ner så mycket tid för en produktion av ett album såsom med ’Urfader’. Blod, svett och tårar har krävts för att göra detta album till vad det har blivit. Äntligen!! Vi är så glada att få dela detta med er allt inom kort!” // Grimner

Se musikvideon här:

Mer om Grimner: 
Grimner grundades år 2008 av frontmannen (leadgitarrist och sångare) Ted, tillsammans med trummisen Henry. Med tiden har bandet växt till en stark grupp om sex vikingar. Grimners första demo ”A Call For Battle” (2010) sjöngs explicit på engelska men ersattes därefter av texter enbart på svenska. Genom årens gång har Grimner släppt flertalet utgåvor (EP ”Färd” (2012), acoustic EP ”De Kom Från Norr” (2015), album ”Blodshymner” (2014)) har bandet sakta men säkert växt och gjort sig ett namn inom sin genre. Ett exempel är då bandet agerade turnésupport åt legendariska Korpiklaani under deras Sverigespelningar 2015.

År 2016 släppte Grimner sitt hyllade album ”Frost Mot Eld”, ett album som gav något helt nytt till musikvärlden. Albumet fick enastående recensioner från hela världen, och har exempelvis resulterat i miljontals streams. Med det starka albumet och med sitt fantastiska koncept, har Grimner bjudits in att framträda på festivaler runtom i Europa.

År 2018 firar Grimner tioårsjubileum och släppte albumet ”Vanadrottning” den 9 februari. Albumet ger en ny touch av musik till Grimners tidigare verk: en överlag tyngre, mer kraftfullt och rytmisk musik, samt en fantastisk röst från deras nya medlem Martin. Förvänta dig ett dynamiskt, fräscht och spännande album där Grimner tänjer på gränserna och tar sin musik till en helt ny nivå.  

Credits:
Album artwork av Henrik Rosenborg.
Bandfoton av Jens Rydén. 

Albumet var inspelat och mixat av Jakob Hermann på Top Floor Studios.
Mastrat av Jacob Hansen på Hansen Studios.

Grimner är:
Ted Sjulmark – Sång, gitarr
Martin Boe – Sång, gitarr
David Fransson – Bas, bakgrunds sång
Johan Rydberg – Flöjter, mandola
Kristoffer Kullberg – Keyboard
Henry Persson – Trummor

D I S C O V E R
Facebook: www.facebook.com/Grimnerswe
Instagram: www.instagram.com/grimnerband/
Spotify: https://spoti.fi/3RweWVz
Bandcamp: grimner.bandcamp.com
Homepage: www.grimnerband.com