Norska Symphonic Metalbandet NERGARD släpper en lyrisk video till deras cover på Judas Priests episka låt ”Blood Red Skies” som släpptes via Mops-Nose Records den 19 november.

Andreas Nergård förklarar varför han valde att spela in just den här låten:

”För mig är ”Blood Red Skies” DEN framstående låten på Judas Priests album Ram It Down från 1988, och det är en kriminellt underskattad låt. Priest själva spelade inte den här låten live förrän 23 år efter att albumet släpptes. Vi ville lysa upp denna fantastiska bana och samtidigt hylla metalgudarna. Jag är säker på att Judas Priest betyder lika mycket för alla fans av metal som de gör för mig. Musiken vi spelar skulle inte existera utan dem.”

”När jag började jobba på den här låten ville jag ge den ett annat sound än vårt senaste album ”Eternal White” som dominerades kraftigt av symfoniska orkestrar och körer. Jag ville lägga mer fokus på tangentbord och industriella element vilket gav produktionen ett mer öppet ljud. Jag tror att den allmänna atmosfären i låten är väldigt episk på egen hand och inte behövde den ”over the top”- strategi som EW hade.”

”Blood Red Skies” är uppföljaren till bandens kritikerrosade album ”Eternal White” som släpptes i maj 2021 genom Pride & Joy Music. Bandet arbetar för närvarande på sitt nästa album.

Official website: www.nergardmusic.com
Facebook: facebook.com/nergardmusic
YouTube: youtube.comNergardMusic 
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1g5ED3RjFEI5kMlJYRWmZ6