Bild: Erics pappa, Loretta, Eric, Carrie Stevens & Erics mamma. 

I år är det 30 år sedan Kisstrummisen Eric Carr tragiskt gick bort i cancer. Han spelade i KISS mellan 1980-1991 och hann under den tiden beröra miljoner fans med sitt trumspel & goda hjärta. Vi tog oss ett snack med Erics syster Loretta Caravello för att prata minnen och det ständiga jobbet med att hedra & vårda Erics arv som upptäcks av nya fans varje dag. 

Kan du berätta för våra läsare vem Loretta Caravello är? 

Min bror var trummis i rockbandet KISS från 1980-1991

Hur var det att växa upp i New York City på 60/70-tal?

Brooklyn var/är en fantastisk plats att bo på. Alla grannar var som en stor familj. Bra sammanhållning. 

Eric var aktiv i ett gäng olika band innan han gick med i KISS. Hur var åren innan han gick med i KISS? Och kan du berätta lite om dagen då han fick provspela för KISS?

Eric började spela trummor 1965. Han älskade Ringo Starr & The Beatles. Hans första band hette The Cellarmen. Han slutade efter några år i  det bandet och började i ett mer Motownband som hetta Salt och peppar. 1979 gick han med i ett band som hetta Flasher och Senare samma år fick han reda på att KISS letade efter ny trummis. Det var en väldigt kort process. Inom 2 veckor blev han uppringd och typ i april 1980 visste han att han hade jobbet som ny trummis i KISS. Det var väldigt spännande, som en dröm som gick i uppfyllelse efter alla år med slit.

Om du kunde välja 3 minnen från Erics år i KISS som var väldigt speciella för honom samt för din familj, vad skulle det vara?

1. Palladium 1980 hans första spelning med bandetZ

2. Se honom i TV-programmet Friday’s, med Elder-outfiten.

3. Att se hans sista spelning 1990, Det var den bästa showen han någonsin gjort under alla år, den var fylld med sådan passion.

 I år är det 30 år sedan din bror gick bort. Om han fortfarande skulle vara vid liv, vart skulle han vara idag?

Jag tror att han fortfarande skulle vara med i KISS

Bild t.v Eric Carr Bild t.h Från vänster: Loretta, deras syster, kusin, faster & Eric 

För mig har Rockology varit en enorm inspirationskälla och jag tycker det är ett lysande album! Kan du ta oss igenom processen för att få albumet klart? Och dina tankar om det. Något favoritspår, eller något specifikt minne till en specifik låt?

Många av dessa låtar skrevs med KISS i åtanke samt för hans ROCKHEADS CARTOON. Jag älskar ”Tiara” och ”Can you feel it”, den låten har en så catchy melodi. Det finns så många. Låtarna är alla fantastiska på sitt speciella sätt.

Du arbetar mycket aktivt för att behålla minnet och arvet efter Eric. Och det är något som många kyssfans över hela världen är väldigt tacksamma för. Rykten säger det det kommer en dokumentär om Eric? Kan du berätta lite om det?

Det pågår fortfarande ett speciellt projekt det vill säga dokumentären. Covid har flyttat tillbaka schemat på många sätt, men den kommer att släppas någon gång under 2022

Du är involverad i ett projekt som heter ”Carr Jam 21”. Ett välgörenhetsprojekt för att fira Erics arv. Berätta om det och vilken roll har du?

Carr Jam är faktiskt ett projekt av några riktigt begåvade musiker som älskade Eric, Dregen, Jesper Binzer för att nämna några. De kom till mig och Bruce Kulick och vi gav båda projektet vår välsignelse. Det är underbart med kärleken och arbetet som dom gör. Jesper Lindgren och Gustav Kronfelt, är de två duktiga musikerna som satt ihop det hela. Så vi ser hur det utvecklas och vi tror verkligen att det är för en bra sak. Deras skiva kommer att bli fantastisk.

Vad tror du att Eric skulle ha sagt om han kände till projektet ”Carr Jam 21”?

Han skulle vara så stolt och hedrad.

Hur ser framtiden ut för dig? Eventuella projekt på gång?

Det kommer ett musikaliskt projekt längre fram. Men främst ta hand om sajten så att fans kan njuta av Eric och dela deras minnen, 

Besök gärna vår officiella webbplatsericcarr.com

Tack alla för att ni håller Erics minne vid liv.

Länk till Carr Jam videon: