The Lightbringer of Sweden levererar igen

När Lars Eng och The Lightbringer of Sweden släppte debutalbumet Rise of the beast förra året så tändes verkligen ljuset på den svenska heavy metal himlen. Plattan är en ren njutning för den som gillar heavy metal och dessutom i början av 2021 släppte bandet den vackra singeln Farewell som berörde undertecknad enormt.

Nu är arbetet med uppföljaren ”The new world order” i full gång och som en liten teaser om vad som komma skall släpps den 8 september det första smakprovet i form av ”Free the angels”

Första plattan handlade om de mörka krafterna som skulle ta över världen men i ”Free the angels” är dags för dom goda krafterna att slå tillbaka med full kraft.

Blood will be spilled, souls will be taken. That´s the price of war sjunger Herbie Langhans med en sådan kraft att man nästan skulle tro att han befinner sig på slagfältet.

Låten börjar med ett Hammerfall influerat riff med snabba baskaggar och maffigt gitarrljud.  Och i den andan fortsätter låten. Det är en härlig mix av nyss nämna Hammerfall, Gamma Ray, Helloween och Avantasia. Det är snabbt och hårt men samtidigt väldigt melodiskt i sann power metal anda.

Om du som jag älskade ”Fallen angels” från första plattan så kommer älska ”Free the angels” också. Den stora skillnaden nu är att är produktionen betydligt bättre så man märker att Lars har lagt ner mycket tid och hjärta i detta, plus att låten är föredömligt mixad av Fredrik Nordström vid Studiofredman.

Så gör som jag. Boka in den 8 september 2021 i er kalender. För det kommer att bli en åktur i över 300 km/h rakt in i hårdrockens underbara rike.