The Maliok Rock Blog presenterar: Skintrade

Skintrade bildades 1992 i Stockholm av medlemmarna Matti Alfonzetti (Sång), George Bravo (Gitarr och körsång), Stefan Bergström (Gitarr och körsång), Håkan Calmroth (Bas), Håkan Persson (Trummor och körsång).

Debutalbumet ”Skintrade” släpptes 1993 och mottogs överväldigande positivt av både media och publik. Singlarna ”Sick as A Dog” och ”One by One” spelades flitigt på radio och tillhörande videos snurrade bla på MTV Headbangers Ball. Bandet tilldelades samma år Zeppelinpriset för bästa hårdrocksalbum och nominerades till en Grammis. Uppföljande album ”Roach Powder” släpptes 1995 med Thomas Skogsberg som producent (Entombed mfl). Detta samarbete resulterade i ett tyngre och mörkare album. Videos till singlarna ”Snap Goes Your Mind” och ”Flies” spelades återkommande på MTV.
Skintrade nådde under åren 1993-1995 stora framgångar både i Sverige och utomlands, främst i de nordiska länderna samt Holland, Tyskland och Belgien. Under denna period gjorde bandet flera turneer i Europa och spelade på några av Europas största festivaler som Dynamo Open Air (Holland) och MTV´s Rock Am Ring (Tyskland). Skintrade spelade även förband till det danska bandet D-A-D under deras Europaturnè 1995.

En av de sista och mest minnesvärda spelningarna gjordes i slutet av 1995 tillsammans med det engelska bandet Therapy i en direktsänd radioshow i Amsterdam, Holland. Skintrade upplöstes kort därefter då bandets medlemmar valde att gå skilda vägar.

Idén om att samarbeta igen har vuxit fram i takt med att medlemmarna fått fler och fler förfrågningar från tidigare fans om inte detta snart skulle kunna bli en verklighet. Under en första repetition i maj 2011 blev det uppenbart att den kännetecknande magin och energin i bandet i allra högsta grad fanns kvar.

Under sommaren och hösten 2011 skrev och spelade bandet in 4 nya låtar I Soundtrade Studios (där bandet spelat in båda tidigare plattorna) med deras gamle vän och samarbetspartner Ronny Lahti, tekniker och producent som tidigare jobbat med bandets samtliga inspelningar under 90-talet.

21 mars 2012 släpper Universal Music ett ”Best Of” album med 3 nya låtar och 12 gamla.

Svenska tunga hårdrocksbandet Skintrade är tillbaka med sitt tredje studioalbum ”Refueld” som släpps 27 februari. ”Refueled” är bandets första fullängds album sedan 1995 då ”Roach Powder” släpptes. Första singeln heter ”Monster” och släpps i slutet av januari. Albumet följs upp med en turné i Sverige och Europa under våren och sommaren.
”Vi har jobbat stenhårt under lång tid med att skriva låtar och spela in. Vi är väldigt stolta över att kunna presentera en platta som representerar Skintrade 2014 och som vi känner är det starkaste albumet vi gjort hittills”, säger sångaren Matti Alfonzetti.
Svenska producenten/teknikern Oscar Ammer (Social Pretender, The Moving, Human Desolation) valdes som medproducent och för att mixa plattan. Musiken är inspelad i Skintrades studio i Stockholm och albumet är mixat i Oscar Ammers studio Echobox Audio Production.
”Refueled” innehåller 12 starka låtar som definitivt kommer att placera Skintrade i en odiskutabel position som ett hårdrocksband att räkna med!

Line-Up: Matti Alfonzetti – sång, gitarr, Stefan Bergström – gitarr, Håkan ”Hågge” Calmroth – bas,
Håkan ”Måsen” Persson – Trummor.