The Maloik gratulerar Gene Simmons 70, Rob Halford 68 & Vivian Campbell 57 år.

Gene Simmons, egentligen Chaim Witz (Gene Klein från och med ankomsten till USA), född 25 augusti 1949 i Haifa, Israel. Tillsammans med sin ungersk-judiska mor Flora (1925–2018), en överlevande från andra världskrigets koncentrationsläger, kom Simmons som åttaåring till New York och gick som barn i ortodox judisk skola i Brooklyn. Han har själv uppgivit att han upptäckte musiken i och med The Beatles framträdande i Ed Sullivan Show 1964. I New York mötte han Paul Stanley genom vännen Steven Coronel. Tillsammans bildade de så småningom bandet Wicked Lester som snabbt splittrades. Gene och Paul bildade därefter Kiss och resten är hårdrockshistoria.

Robert John Arthur ”Rob” Halford, är född 25 augusti 1951 i Sutton Coldfield, West Midlands. Halford har ungefär fyra oktavers röstomfång. Han kom med i Judas Priest genom att hans syster dejtade gruppens basist Ian Hill (de skulle senare gifta sig samt skilja sig) som upptäckte att han kunde sjunga. Halford meddelade i början av 1998 att han är homosexuell i MTV News.

Vivian Patrick Campbell, född 25 augusti 1962 i Belfast i Nordirland, är en irländsk rockgitarrist som spelar i Def Leppard, och tidigare i Sweet Savage, Dio och Whitesnake.

Stort grattis på födelsedagen!

Liked it? Take a second to support Magnus Blomqvist on Patreon!