The Maloik Project!

Vi på The Maloik Rock Blog tycker att mobbing och psykisk ohälsa är viktiga ämnen för såväl vuxna som barn. Nästan var fjärde elev i årskurs 3-9 känner sig ensam, dessa barn riskerar i hög grad att bli offer för mobbing. Även elever i klass 1-3 mobbar och blir mobbade. Skam och osäkerhet kring sin egen person är vanliga känslor när man är ett offer för mobbing.

Med det sagt finns även vuxenmobbing, på arbetsplatsen, sociala medier och i organisationer där man bör kunna känna sig trygg.

När det kommer till psykisk ohälsa har vi de senaste åren förlorat allt för många älskade musiker på grund av den psykiska ohälsan. Problemet sträcker sig från barn till vuxna, från okänd till känd och alla kan drabbas eller känner någon som är drabbad. Att lida av psykisk ohälsa är inte något som man ska skämmas över. Det är sjukdomar som kan drabba alla.

Ett stort problem idag är att det fortfarande finns tabun kring den psykiska ohälsan som gör att många lider i tystnad. Vi vill med hjälp av vår plattform och våra vänner i musikbranschen hjälpa till att lyfta, belysa och stötta dem som kan behöva en extra hand att hålla i!

Oavsett om det gäller mobbing eller psykisk ohälsa, är det inte dig det är fel på! Det finns hjälp och stöd att få! Och vi på The Maloik Rock Blog sätter ner foten och säger Nej till mobbing! Nej till onödigt stigma! Tillsammans kan vi göra skillnad!

Under de kommande måndagarna kommer vi att lägga upp klipp från olika band och artister som rör just de här ämnena. Under varje inlägg på youtube kommer det att finnas telefonnummer och kontaktinformation till olika stödlinjer för den som känner att de känner någon eller som själva känner att de kan behöva lite stöd.

Först ut är Andy som inte bara har den populära White Limo Rocks Podcast han är också frontfigur i det populära bandet VNTER.

Tack Andy för att du hjälper oss att hjälpa!

/The Maloikers

Mind Själmordslinjen Telefonlinjen och chatten är öppen klockan 6 till 24, alla dagar i veckan. Telefon: 901 01 Chatten når du på mind.se

Jourhavande kompis är en chattjour där barn och ungdomar upp till 25 år kan chatta anonymt om vad som helst. Chatten och information om öppettider med mera hittar du på jourhavandekomp.se.

Jourhavande medmänniska Ibland behöver du dela dina upplevelser, tankar och känslor med någon som lyssnar. För dig som söker medmänskligt stöd på natten. Telefon: 08-702 16 80

Hjälplinjen 0771 22 00 60
Hjälplinjen erbjuder tillfälligt psykologiskt stöd till människor i kris. Både du som ringer till Hjälplinjen och den som svarar är anonyma. De som svarar är psykologer, socionomer eller sjuksköterskor och har stor erfarenhet av att stödja människor i kris. Du kan även kontakta Hjälplinjen om du är orolig för någon närstående.

Här nedan finner du andra linjer som kan vara till hjälp svåra situationer:

Alkohollinjen 020 84 44 48

Anhöriglinjen 0200 23 95 00

BRIS för Barn 0200 23 95 00

BRIS för Vuxna 0771 50 50 50

Liked it? Take a second to support Pauline Pousar on Patreon!