THE MERCURY RIOTS – “GOOD TIME OVERLOAD”
NY SINGEL – UTE IDAG 19 NOVEMBER.

Går det att ha det alldeles för kul? Förmodligen inte, men när det kommer till den Los Angeles-baserade trion THE MERCURY RIOTS så gäller inte det gamla “lagom är bäst”, det behöver vara mer än så. Mycket mer.
Med tre tidigare släppta låtar att lyssna på släpper nu THE MERCURY RIOTS sin helt nya singel “Good Time Overload” – tätt följd av en tillhörande musikvideo som visar upp deras senaste live-eskapader, som det första amerikanska bandet som spelade i Storbritannien efter att nedstängningar och restriktioner lättats i vakvattnet av pandemin.

LYSSNA HÄR:

THE MERCURY RIOTS musik har tveklöst en fot placerad i den klassiska hårdrocken, den andra stadigt planterad i bluesen – och därtill en armbåge lättsamt lutad mot bardisken för att beställa en drink!

Men precis som det nyckfulla grundelementet som refereras till i bandnamnet så kan THE MERCURY RIOTS vid första anblicken verka vara ett simpelt rock’n’rollband, men de besitter även en fluiditet och unik kvalitet som man upptäcker vid närmare inspektion, med influenser från de klassiska 60- och 70-talen hela vägen fram till dagens moderna rock.

THE MERCURY RIOTS ÄR:

Jonny Udell – Trummor

Felipe Rodrigo – Gitarr

Zachary Kibbee – Sång, bas

THE MERCURY RIOTS bildades 2019 av Zachary, Felipe och Jonny, samtliga tre erfarna musiker från flertalet tidigare band och konstellationer, med en gemensam önskan om att ta saker till nästa nivå, men samtidigt hålla det simpelt, glädjefyllt och äkta.

Med siktet inställt på 2022 släpper bandet sitt debutalbum i vår, följt av turnéer i Spanien, Storbritannien, Skandinavien och resten av Europa under resten av året.

https://www.facebook.com/themercuryriots

Liked it? Take a second to support Magnus Blomqvist on Patreon!