Thin Lizzy – ”Johnny the Fox” 43 år.

Oktober månad har varit en stor månad för Thin Lizzy och Philip Lynott.

För ett par veckor sedan förevigades Black Rose och Lynott på var sitt frimärke i Irland, som en hyllning till att bandet fyller 50 år i år. I måndags blev det klart att Phil även får ett jubileumsmynt på den gröna ön då han skulle ha fyllt 70 år i år. Igår nominerades Thin Lizzy som ett av 16 band och artister att väljas in i Rock & Roll Hall of Fame. Och idag, den 16 oktober, är det exakt 43 år sedan albumet ”Johnny the Fox” släpptes.

”Johnny the Fox” var det andra albumet som bandet släppte 1976, efter att de fått sitt efterlängtade internationella genombrott med ”Jailbreak” i mars tidigare samma år (det gäller som bekant att smida medan järnet är varmt). Skivan nådde plats 17 på den svenska topplistan (”Jailbreak” kom ”bara” upp på plats 21), plats 11 i Storbritannien och plats 52 på amerikanska Billboardlistan. Singeln ”Don’t Believe a Word” nådde som bäst plats 2 hemma i Irland och 12 i Storbritannien.

Har du glömt bort hur plattan låter live? Grattis, minst hälften av låtarna kommer att framföras av den svenska rockeliten på King’s Call Cruise den 4-5 januari!

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!