Efter deras ”Blood In The Water” från 2021 har veteranerna FLOTSAM OCH JETSAM delat med sig av en första singel från sitt kommande, 15:e studioalbum med titeln ”I Am The Weapon”, som är planerad att släppas 2024 via AFM Records! En textvideo till albumets titelspår kan ni se nedan. 

Mer information om albumet och förbeställningsalternativ kommer att avslöjas den 24 maj 2024. Samtidigt kommer en nyutgåva av bandets album från 2016, ”Flotsam And Jetsam”, att ges ut som en strikt begränsad, Gatefold Clear 2-Vinyl! 

Bandet kommenterar: ”Vi är väldigt exalterade över det nya albumet, ”I Am The Weapon”. Vi har lagt ner mycket möda och tanke på musiken, och vi kan inte vänta med att börja släppa lös detta metal-angrepp på musikgemenskapen…” 

Den nya singeln ”I Am The Weapon” hittar ni här:

https://bfan.link/i-am-the-weapon-single,

Se videon här

Det har gått nästan 40 år sedan FLOTSAM AND JETSAM, som bildades i Phoenix, Arizona, släppte sin banbrytande debut, ”Doomsday for the Deceiver”, det enda albumet som någonsin fått en 6K-rating från den inflytelserika brittiska tidningen Kerrang! Basisten Jason Newsted hoppade över till Metallica medan bandet släppte den ostoppbara ”No Place for Disgrace” 1988. ”Cuatro” (1992), ”Drift” (1995), ”High” (1997) och ”My God” (2001) rankas alla fortfarande extremt högt i heavy metal-kretsar. Men det var i den första delen av denna inofficiella trilogi i 2016 års självbetitlade ”Flotsam and Jetsam” som en viss föryngring och återställning tydligt märktes. 

Spola fram fem år till en planet som tvingades på knä. Medan de tillbringade större delen av pandemitiden i ett vänteläge som resten av världen, gjorde FLOTSAM AND JETSAM det bästa av en kämpande situation och lät bara den kreativa juicen och ångesten flöda. Det som kom fram var den hyllade ”Blood in the Water”, som släpptes 2021 via AFM Records. Bortsett från hektiska turnéscheman (hitta alla aktuella och kommande livedatum på https://www.flotstildeath.com/tour), kommer 2024 att se FLOTSAM OCH JETSAM återvända med sitt dånande, nya studioalbum ”I Am The Weapon”; Håll utkik efter fler nyheter och detaljer under de kommande veckorna! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *