Icons of British hårdrock, Thunder, har tillkännagivit ett helt nytt album, ’Dopamine’, som släpps den 29 april 2022, samt avslöjar den första singeln som lyfts från det, ’The Western Sky’, den nya videon finns att se HÄR .

‘Dopamine’ är Thunders första dubbelalbum någonsin, och består av 16 spår – något som hör ihop med albumets teman. Du kan förbeställa albumet här:

https://thunderband.lnk.to/DopaminePR

Gitarristen, låtskrivaren och Thunders medgrundare Luke Morley säger: ”’Vi ville inte göra ett dubbelalbum men allt eftersom skrivandet och inspelningsprocessen fortsatte vandrade vi in ​​i några intressanta områden och sedan blev det ett fall av ’kan vi’ har råd att lämna något av det här?” Till slut minskade vi det från 20 låtar till 16 men det var inte ett lätt val.”

Satirisk och brådskande men aldrig nedslagen, ”Dopamin” inspirerades av världens massretreat till sociala medier under pandemilåsningarna, i oändlighet på jakt efter nästa träff av glada hormoner.

”Jag läste en fascinerande artikel av en amerikansk psykolog”, säger Luke, ”som sa att sociala medier tvingar oss att bli dopaminmissbrukare. Vi är validerade och omtyckta på sociala medier, som släpper ut dopamin – och så blir vi beroende av det. Vi tar fler och fler selfies i hopp om mer och mer validering, och skivomslaget speglar detta. Människor är omgivna av fantastiska saker som de saknar för att de är så självbesatta. Naturligtvis måste du lägga vantarna på det fysiska albumet för att se alla de fantastiska saker jag syftar på.”

Den nya singeln och första smakprovet på albumet, ’The Western Sky’, visar att trots rallyn mot omedelbar tillfredsställelse är ljudmässigt Thunder lika omedelbara som någonsin.

Den knivskarpa, riffdrivna banan firar bandets årliga transamerikanska välgörenhetsmotorcykelresa.

Det nya albumet kommer vid den perfekta tidpunkten för Thunder, vars line-up under det senaste kvartsseklet och mer har varit Luke och Danny Bowes (sångare), plus Ben Matthews (gitarr och keyboard), Chris Childs (bas) och Harry James (trummor).

De har ridit på en våg av framgång sedan deras comebackalbum Wonder Days 2015, och släppte det hyllade All The Right Noises förra året, där Classic Rock spekulerade i att det kan bli bandets bästa album hittills. Skivan gick topp 3 i UK Albums Chart; en helt otrolig bedrift för ett brittiskt hårdrocksband på sitt fjärde decennium. Globalt sett var det ett av deras mest framgångsrika album hittills. Ge dem deras första topp 10 i Tyskland och Schweiz; deras högsta diagrampost i Japan, Belgien och Österrike; och för första gången gick de på marknader inklusive Frankrike och Spanien.

Och gör inga misstag – de senaste 30 åren har varit en berg-och-dalbana. Thunder fick en start i livet som få andra band, och levererade en mördande debut-LP med 1990-talets Backstreet Symphony och gjorde ett amerikanskt skivkontrakt med hjälp av en ivrig fan, Axl Rose från Guns N’Roses. Låtar som ’Dirty Love’ och ’Low Life In High Places’ – enligt den bortgångne radiolegenden Tommy Vance, ”den största singeln någonsin släppt av ett rockband” – har gått in i den brittiska rockkanonen.

Trots dessa tidiga triumfer, belönade med guldpriser och en av de mest bestående fanbaserna på planeten, gjorde förändringar i musikaliskt mode och två uppbrott verkligen Thunders framsteg till en stenig väg.

Allt detta förändrades med den nuvarande sekvensen av album som startade för sju år sedan med Wonder Days. För vital för att helt enkelt bli stämplade som veteraner, för varierande stil för att bara vara ännu ett klassiskt rockband.

Thunder är på toppen av sin betydande form och erbjuder fortfarande fansen doser av ”Dopamin” efter alla dessa år.

Albumet kommer att finnas tillgängligt i CD och dubbel LP-vinyl, med exklusiva linsformade omslagsversioner endast tillgängliga från Thunders onlinebutik.

Tracklisting:

CD1 / LP1

The Western Sky
One Day We’ll Be Free Again
Even If It Takes a Lifetime
Black
Unraveling
The Dead City
Last Orders
All the Way

CD2 / LP2

Dancing in the Sunshine
Big Pink Supermoon
Across the Nation
Just a Grifter
I Don’t Believe the World
Disconnected
Is Anybody Out There?
No Smoke Without Fire

Thunder Online:
ThunderOnline.com
Twitter
Facebook
Instagram