Bland de mest populära och varaktiga brittiska hårdrocksbanden under de senaste 25 åren kommer Thunder att lansera två tidigare outgivna livealbum den 26 januari 2024 på earMUSIC.  

Den första av dem, ”Live At Islington Academy”, fångar det södra London-baserade bandet under turnén av deras åttonde studioalbum, ”Robert Johnson’s Tombstone”. Kvintetten hade redan avslutat en lång turné runt i Storbritannien för att marknadsföra skivan när de kontaktades av Planet Rock Radio (UK) om möjligheten att framföra ett set inför en livepublik på stationens första årliga Christmas Bash. Som nöjesälskare av det mest hängivna slaget, hur skulle Thunder kunna säga ”nej”?  

Bara 800 lyckliga fans fick möjlighet att se Thunder uppträda på Planet Rock Christmas Party den 19 december 2006. Evenemanget, som leddes av Rob Birnie och Mark Jeeves, blev en stor succé då bandet bjöd på ett stormande överraskningsframträdande som dominerades av gyllene klassiker som ”River Of Pain”, ”Low Life In High Places”, ”You Can’t Keep A Good Man Down”, ”Love Walked In”, ”Backstreet Symphony” och ”I Love You More Than Rock ’N’ Roll” följt av ett varmt, svettigt extranummer av hitsingeln ”Dirty Love”.  

”Vad jag minns verkade ingen i publiken ha en aning om att vi skulle gå på festen, än mindre spela, så de var alla ganska chockade när vi klev upp på scenen”, säger frontmannen Danny Bowes. – Det var kokhett inne i lokalen, det var kallt ute och vi jobbade ganska hårt. De såg ganska varma och svettiga ut när det var klart. Jag tror att en hel del i publiken måste ha blivit förkylda på vägen hem.” 
 
Det andra livealbumet, ”Live At Leeds”, spelades in nio år senare, den 3 mars 2015, som en del av en arenaturné med tre datum till stöd för ”Wonder Days”, en av de bästa studioskivorna i Thunders karriär. I tidskriften Classic Rock förklarade den framlidne, store journalisten Malcolm Dome: ”’Wonder Days’ är en massiv påminnelse om att klass är både tidlöst och glödande.”  

Den resulterande turnén var kortare än gruppens traditionella vandringar eftersom den markerade de första stegen i offentlig rehabilitering för Ben Matthews, kompgitarristen och keyboardisten som återhämtade sig från strupcancer. Föga förvånande var dessa spelningar känslomässigt laddade för både bandet och publiken.  

”Mitt främsta minne av den kvällen på First Direct Arena i Leeds var främst Bennys ansiktsuttryck när publiken reagerade på att han var tillbaka”, flinar gitarristen Luke Morley, som beskriver en första period av sitt band som äntligen tog steget upp på huvudarenorna i sitt hemland som ”mycket tillfredsställande”.

Ett set med 16 låtar levererade en hel drös med hits och inte mindre än sex nummer från ”Wonder Days”, nämligen titellåten ”Black Water”, ”Resurrection Day”, ”Broken”, ”The Thing I Want” och ”When The Music Played”.  

Båda konserterna, ”Live At Islington Academy” och ”Live At Leeds”, stod som ytterligare bevis på Thunders skicklighet som liveunderhållare. Och nu kan du äntligen återuppleva upplevelsen. Den 26 januari 2024 kommer båda konserterna att finnas tillgängliga på CD, vinyl samt digital nedladdning och streaming. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *