Thunderstruck fyller 30 år.

Idag är det 30 år sedan legendariska AC/DC släppte Thunderstruck som blev första singeln i albumet The Razor’s Edge, som släpptes elva dagar senare. En låt som hamnade på femte plats i U.S Billboard Hot Mainstream Rock Tracks och innehåller vad som idag är ett av dom mest kända gitarrintron genom tiderna, ett intro som säkert även känns igen bland människor som inte är så insatta i hårdrock.

År 2010 hamnade Thunderstruck i toppen på australiensiska Triple M’s Ultimate 500 Rock Countdown. En lista vars topp fem enbart bestod av AC/DC-låtar. Värt att nämna i övrigt är att låten har sålt över en miljon digitala kopior sedan den blev tillgänglig för digital nedladdning.

Om Thunderstruck kommenterade Angus Young följande:

Det började som en liten grej jag spelade på gitarren på skoj, när jag spelade det för Malcolm sa han ”Oj, jag har en bra rytm som passar den där grejen perfekt”. Därifrån började vi skapa låten, därefter återstod bara att hitta ett bra namn. Vi började fundera på ämnet blixt och det såg ut att passa perfekt. AC/DC = Kraft. Detta är tanken.