I väntan på att fler shower ska hända, mitt i Covid-19-åren, har ELECTRIC BOYS bestämt sig för att släppa ett par nya låtar. Det är låtar som det svenska bandet spelade in under ”Ups!de Down”-sessionerna. Den första, ”Favorit Hello, Worst Goodbye” kommer ut på digitala plattformar den 4 februari. Om du gillar gammaldags amerikansk hårdrock, som Cheap Trick, kan detta kittla dig.

Se musikvideon här ?

ELECTRIC BOYS bildades i Stockholm 1988 och är ett band med rötter i 70-talets grooverock och 60-talspop och psykedelia. Deras kritikerrosade debutalbum ”Funk-O-Metal Carpet Ride” producerades av Bob Rock (Metallica, Bon Jovi, The Cult, Mötley Crüe) och skapade den egenproducerade Billboard Top 20-singeln ”All Lips ’N’ Hips ” som fick dem en tung rotation på MTV.

Efter omfattande turnéer gick bandet in i den legendariska studion Abbey Road för att spela in uppföljaren ”Groovus Maximus”, vilket gav bandet ytterligare en Billboard Top 30-singel med låten ”Mary In The Mystery World”. Det tredje albumet ”Freewheelin'” (också inspelat i Abbey Road) nådde en topp på #16 på den officiella svenska albumlistan innan bandet kallade det en dag 1994.

Gitarristen och sångaren Conny Bloom gick solo tills han, liksom basisten Andy Christell, gick med i legendariska glamsters Hanoi Rocks 2005. 2009 började de processen att återförena ELECTRIC BOYS. De släppte albumet ”And Them Boys Done Swang” 2011 och den kritikerrosade fanfavoriten ”Starflight United” 2014.

Under alla år har bandet turnerat obevekligt och öppnat för sådana som Metallica, Alice Cooper, Mr. Big, Hardline, Vixen och Thunder. 2017 deltog bandet i den enormt populära Monsters Of Rock Cruise från Florida, det var en triumferande återkomst i Stateside.

2018 hände äntligen återkomsten till studioalbum, med ”The Ghost Ward Diaries”, en skiva som inte bara toppade listorna i Sverige och Danmark, utan också återförde det distinkta soundet av Electric Boys till sina otaliga fans och till nya lyssnare, som blev hypnotiserad av deras rockiga musikaliska mix. Ungefär tre år efter upprepade ”Ups!de Down”, skriven redan under lockdown, framgången, men kom med ett bredare utbud av låtar.

”Favoriten ”Hello, Worst Goodbye” kommer att släppas som en digital singel den 4 februari 2022.

Line-up:
Conny Bloom – guitar, vocals
Andy Christell – bass
”Slim” Martin Thomander – guitar
Jolle Atlagic – drums

Digital single:
https://electricboys.lnk.to/hello

Webshop:
https://targetshop.dk/electricboys