”Buried in Autumn” är den andra singeln och officiella video från TIMECHILDs kommande andra album ”Blossom & Plague”. Låten visar bandet från en mörkare och mer personlig sida än på tidigare släpp och skrivs om medlemmarnas egna upplevelser av att säga adjö till både sitt eget missbruk och till nära och kära som aldrig lyckades fly sina.


Timechild är ett danskt progressivt, tungt rockband som bildades 2020 i Köpenhamn. Deras sound består av en blandning av progressiv rock och heavy metal, dominerad av en kraftfull lead vocal och karakteristiska tvillinggitarrer, som tillsammans skapar sin unika skandinaviska uttryck.

Sedan Timechild släppte sitt debutalbum ”And Yet It Moves” i slutet av 2021 har saker och ting gått snabbt för det nya danska bandet. Topprecensioner från både danska och internationella media, Danmarksturnéer med Jesper Binzer (DAD), Thundermother och Artilleri, konserter på några av de största klubblokalerna och rock- och metalfestivalerna i Danmark. Och 2023, kommer bandet att korsa landets gränser för första gången för att åka på deras första EU och Storbritannien turneer.

Ett nytt Timechild-album, med titeln ”Blossom & Plague”, kommer att släppas senare i år.

Lineup:  

Anders Folden Brink – lead vocals, rhythm/lead guitar  

Birk – lead/rhythm guitar, backing vocals  

Martin Haumann – drums  

Daniel Bach – bass, backing vocals  

Webshop:  

Web:  

https://www.facebook.com/timechildofficial

https://www.instagram.com/timechildofficial/

https://music.apple.com/us/artist/timechild/1556202218