Frontiers Music Srl är stolta över att tillkännage det kommande släppet av det svenska melodiska rockbandet Treats nionde studioalbum, ”The Endgame” den 8 april 2022. Den första singeln och videon från albumet, ’Home Of The Brave’ släpps idag.

Se videon HÄR:

Förbeställ/spara ”The Endgame” på CD/LP/Digital HÄR: https://orcd.co/treat

Under åren, både före och efter deras återförening, har Treat etablerat sig som ledare inom den svenska melodiska hårdrocksscenen. Med basisten Nalle Påhlsson (som medverkade i ”Coup De Grace”) tillbaka i leden har sångaren Robert Ernlund, gitarristen Anders ”Gary” Wikström, trummisen Jamie Borger och keyboardisten Patrick Appelgren återigen satt kursen mot ännu en spännande musikalisk resa . Totalt tolv låtar, inklusive uptemporockare, ballader, 80-talsljudande pärlor och sådana med musikaliska influenser utöver det vanliga, gör detta album till ännu ett definitivt statement av kvintetten från södra Stockholm. Producerad av Peter Mansson (som också ledde ”Tunguska” och ”Ghost Of Graceland”), ”The Endgame”, kvalificerar sig på alla sätt som ett riktigt klassiskt album från Treat.

”Vi vill alltid göra album som är bättre än det förra. Albumtiteln, för mig, representerar många saker om Treat i denna tid, inklusive bandets uppriktighet och historia. Men också kampen för att överleva som en band som vapenbröder, genom alla dessa år av toppar och dalar, tårar och skratt. Allvarligt talat, vi växte upp tillsammans på 80-talet och lärde oss hur man gör vårt varumärke av melodisk hårdrock utantill och vi fortsätter fortfarande att arbeta så hårt även idag. Vi är lika nära som en familj och vi är välsignade över att fortfarande kunna komma i ringen och vara på topp i vårt spel, säger gitarristen Anders Wikström. För ett band som har hållit på i nästan fyra decennier driver Treat fortfarande inspiration och drivkraften att skapa nytt material.

Treat 2022.

”Tja, för mig börjar det alltid med låten, och den där spännande känslan som leder till nästa, och så vidare. Som en mångårig låtskrivare litar jag på min maginstinkt, men jag vet att materialet kommer att ta ny och bättre form när resten av killarna kommer in i den kreativa loopen, och kom ihåg, innerst inne är vi fortfarande barn och fans av bra rockmusik och vi blir fortfarande exalterade när en cool idé förvandlas till en fantastisk låt, säger Wikström. fokuserade på att göra bästa möjliga Treat-insats, och vi bestämde oss alla tidigt för att göra detta till ett positivt och upplyftande rekord att vara stolta över under de kommande åren. Jag antar att vi tyckte att arbetsprocessen var vår sunda och trygga tillflyktsort mitt i det här nya dagliga livet hade ingen av oss kunnat förutse skulle hända”, fortsätter han. ”Vi startade de grundläggande spårinspelningarna i Atlantis Studios i Stockholm i november 2020, gick vidare till Baggpipe Studios och Peter Manssons Mir Studios våren/sommaren 2021 för sång och overdubs, och avslutade sedan mixningen i Mir Studios i Stockholm i oktober 2021.

De flesta av oss har egna studior hemma, där vi gör ytterligare spårning, men för att få det ljud vi ville ha för ”The Endgame” tog vi oss tid att hitta rätt inspelningsrum och studiofaciliteter, och resultatet talar för sig självt. !” ”Peter [Mansson] är en av de bästa rockproducenterna jag känner, och även en långvarig vän. Han känner oss utan och innan, för- och nackdelar, och kommer alltid att ge en arm och ett ben för att förverkliga vår vision. Hans bidrag till detta album som producent, inspelnings- och mixer är enastående. Han är också en utmärkt musiker och han har nästan blivit som en sjätte medlem i gänget, en fantastisk kille och vi älskar honom,” tillägger Wikström.” Vi hoppas verkligen att våra fans kommer att älska det här albumet lika mycket som vi gör eftersom vi gjorde det för DU!” avslutar han.

”The Endgame” Tracklisting:
1.  Freudian Slip
2.  Rabbit Hole
3.  Sinbiosis
4.  Home Of The Brave
5.  Both Ends Burning
6.  My Parade
7.  Wake Me When It’s Over
8.  Jesus From Hollywood
9.  Magic
10. Carolina Reaper
11. Dark To Light
12. To The End Of Love

LINE-UP:
Robert Ernlund – Lead Vocals
Anders ”Gary” Wikström – Guitars, Backing vocals
Jamie Borger – Drums, Percussion
Nalle Påhlsson – Bass, Backing vocals
Patrick Appelgren – Keyboards, Backing vocals

Social Media:
https://www.facebook.com/treatofficial/
https://www.instagram.com/treatnews
https://twitter.com/TREATtheband