Efter ”Blackthorn” är NWOBHM-hjältarna TRESPASS tillbaka med en ny video från det kommande fjärde studioalbumet för det brittiska kollektivet. ”Daggers Drawn” handlar om att ett band hungrar efter mer – även om Trespass har varit aktivt, på ett eller annat sätt, under de senaste fyra decennierna – med en stark, bultande rytmsektion och tvillinggitarrerna som är signaturen för grupp

””Daggers Drawn” definitely shows my Thin Lizzy influence”, guitarist, vocalist and founding member Mark Sutcliffe says. ”It’s about man’s inhumanity to man and the never-ending ways we have found to destroy each other. And the tragic tendency to pass that inbred hate and intolerance onto our children”.

Se musikvideon här:

Trespass bildades 1979 i Sudbury, Suffolk av Mark Sutcliffe (gitarr, sång) och hans bror Paul på trummor. Bandet fick framgångar och kritikerros som en del av den nya vågen av brittisk Heavy Metal i början av 80-talet, även om det bara har släppt ett fåtal singlar och en EP – kulten ”Bright Lights”, från 1981. Låtar som ”One Of These Days”, ”Stormchild” och ”Bright Lights” har satt sina spår.

På 90-talet var Trespass tillbaka i full action och 1993 släppte bandet äntligen sitt efterlängtade debutalbum ”Head”, som hjälpte till att hålla NWOBHM-flamman vid liv under ett mörkt decennium för traditionell metal. Det andra albumet, självbetitlat, dök upp 2015, och gruppen behövde inte ett decennium till för en uppföljning, med ”Footprints In The Rock” som släpptes tre år efter, med reaktioner som bekräftade att Trespass-musik fortfarande njuts av av rock- och metalfans över hela världen. Medan Trespass förbereder nästa fullängdssläpp, repeterar Trespass för närvarande en uppsättning gamla och nya klassiker, för shower i Storbritannien och Europa nästa år.

”Wolf At The Door” kommer att släppas på LP (svart vinyl, begränsad till 500), CD och digitala format via From The Vaults den 26 maj 2023.

Lineup:
Mark Sutcliffe – gitarr/sång
Joe Fawcett – gitarr
Jason Roberts – trummor
Wil Wilmot – bas

Digital single:
https://bfan.link/daggers-drawn

Web:
https://www.facebook.com/trespassnwobhm
https://open.spotify.com/artist/2YbeTJvoU9a8Hd1slqzQWK
https://music.apple.com/us/artist/trespass/1299149266