En gång i tiden fanns det ett gäng troll från det mörka norr. Djupt inne i skogens grottor festade de hela natten till sina egna toner av flöjter, mandoliner och dragspel. De omgav sig mest med köttklubbor och muggar med mjöd, men gillade också en prinsessa eller två. Även om de var några lata jävlar, reste de fortfarande i det stora kungariket för att spela sin trolska musik för det goda folket. Och slutligen, efter otaliga räder, har deras berättelser om äventyr, missöden och andra sagor nu blivit deras debutskiva ”Der Var Engang…”.

TROLD spelar folk metal med ett busigt leende, som garanterat kickar igång festen inifrån de stora, mörka danska skogarna. Berättandet och melodierna står i fokus när man spelar med olika instrument och tunga gitarrrytmer för att skapa den perfekta atmosfären. Berättelserna växer, väser och sjungs, medan lyssnarna/publiken tas med på en mängd äventyr.

Trold har sina rötter välplanterade i den nordiska myllan där inspiration finns i en mängd sagor och mytologier. Jättar, gudar, skogens djur och havets förunderliga värld är bara några av platserna som Trold tar med lyssnarna till.

När trollen står på scenen kan man vara säker på att festen drar igång och den goda stämningen dras igång.

”Der Var Engang…” kommer att släppas på LP (gatefold svart vinyl, begränsad till 300), digipack CD och digitala format via Mighty Music den 26 maj 2023. Du kan förbeställa ditt ex HÄR.