TUNGSTENS – nya album ”The Grand Inferno” släpps 2024 via Reigning Phoenix Music; bandet skriver kontrakt med ett nytt skivbolag och tillkännager den kommande digitala singeln ”Walborg” 

Det svenska symphonic metal-bandet TUNGSTEN tar ett spännande steg i sin karriär genom att skriva kontrakt med Reigning Phoenix Music (RPM). Gruppen uppstod 2016 som ett projekt av den tidigare HAMMERFALL-trummisen Anders Johansson och hans två begåvade söner, och har skapat en imponerande närvaro på metalscenen sedan dess.  

TUNGSTENs efterlängtade fjärde studioalbum med titeln ”The Grand Inferno” kommer att vara det första som släpps genom RPM. Plattan kommer att se dagens ljus 2024 och lovar en kraftfull fusion av dynamisk instrumentering och fängslande melodier med kvartettens signaturljud som är uppenbart hela tiden.  

Trummisen Anders Johansson uttrycker sin entusiasm över samarbetet: ”Reigning Phoenix Music må vara ett nytt bolag, men människorna på RPM är några av de mest erfarna i branschen. Vi ser verkligen fram emot att se vad vi kan åstadkomma tillsammans.”  

RPM:s skivbolagsstrateg Nils Wasko säger: ”Jag är mycket glad över att TUNGSTEN har valt Reigning Phoenix Music för sitt nästa steg i karriären. RPM-teamet och jag kunde inte vara mer exalterade över att arbeta med TUNGSTEN, att glädja människor med deras musik och att lämna ett nytt fotavtryck i världen av catchy power metal-låtar. Det nya albumet kommer att vara ett så stort steg framåt för dem, vi kan inte vänta med att rulla ut singel för singel nu.”  

TUNGSTEN-fans kan se fram emot vad denna kraftfulla förbindelse av talang och stöd från RPM har för framtiden. Det nya albumet kommer utan tvekan att berika metallandskapet med sin energi och innovation, och den första digitala singeln, ”Walborg”, kommer att bli tillgänglig redan den 5 april 2024. Spara den i förväg nu, här: https://tungsten.rpm.link/walborgPR 

Om TUNGSTEN  

TUNGSTEN är ett svenskt symphonic metal -band bildat av ex-HAMMERFALL-trummisen Anders Johansson och hans avkommor. Med sin tekniska virtuositet och medryckande kompositioner har bandet gjort sig ett namn på den internationella metalscenen.  

Photo credit: Mike Norgren

TUNGSTEN är: 
Mike Andersson | vocals
Niklas ”Nick” Johansson | guitars, backing vocals
Karl ”Kalle” Johansson | bass, keyboards, screams
Anders Johansson | drums

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *