Turmion Kätilöt till Sverige!

Turmion Kätilöt kommer till Sverige för en exklusiv spelning i samband med skivsläpp i vår.

Stockholm: 15:e maj, Lilla Fållan.

Turmion Kätilöt är ett industriellt metalband från Finland som bildades år 2003 av MC Raaka Pee och DJ Vastapallo. Strax efter blev Master Bates, RunQ och DQ medlemmar i vad som blev Turmion Kätilöt. I slutet av 2004 dök Spellgoth upp som den andre sångaren i bandet som sedan ersattes av Shaq-U. 2009 lämnade DJ Vastapallo och ersattes av Bobby Undertaker som är en f.d gitarrist i Deathchain.

Turmion Kätilöt har en speciell stil som innefattar elektroniska ljud i kontrast till ett grovt growlande främst på finska, tillsammans med hårda riff och trummor. När det gäller texterna är de ofta kryptiska och svårtolkade medan atmosfären är mörk.

Turmion Kätilöt har från start varit ett fantastiskt liveband och är igenkända för sin liveshow full av energi och hängivenhet. När dem inte är i studion är bandet ständigt på turné och faktum är att deras shower inte bara är många, utan också imponerande. I sin helhet är Turmion Kätilöt en kombination av mycket erfarna musiker och besitter en önskan att erbjuda publiken ett framförande av hög kvalitet.

Sist vi såg Turmion Kätilöt i Stockholm var som förband
till Beast in Black 2019.

❌ Biljetter släpps 16 januari 10:00 på triffidanddanger.se ❌

Liked it? Take a second to support Magnus Blomqvist on Patreon!