Efter att ha utforskat en mer akustisk ljudbild på senaste albumet Nord, återvänder nu norska Gåte till den bombastiska folkrock som de gjort sig kända för. Detta manifesteras med ett dubbelt singelsläpp genom Indie Recordings idag den 23 maj. Låtarna Skarvane och Svarteboka omfamnar dig direkt med sina förtrollande ljudlandskap där folkmusiken möter rocken på ett säreget vis. Svarteboka är dessutom unik i sitt slag då man tagit hjälp av labelkollegorna i Djerv och låter två av Norges mest ikoniska kvinnliga röster få löpa fritt. Gunnhild Sundli och Agnete Kj
ølsrud är tveklöst de mest namnkunniga sångerskorna inom rock/metal från Norge och tillsammans skapar de ren magi!GÅTE
Gåte
fick sitt genombrott i början av 2000-talet med sin banbrytande blandning av traditionell folkmusik och modern rock, inte minst tack vare sina omtalade konserter. Bandet har spelat på alla de största festivalerna i Norge och anses allmänt vara ett av landets bästa liveband. Med en enorm respekt och kärlek har Gåte väckt intresset för folkmusik hos en helt ny generation, genom sina spektakulära tolkningar av de traditionella visorna. Efter en lång paus mellan 2006 – 2017 kom bandet tillbaka starkare än någonsin och idag är Gåte åter igen ett givet inslag på den norska scenen.  

DJERV
Djerv
slog sig in på den internationella metalscenen 2011 med sitt hyllade och självtitulerade debutalbum, producerat av Daniel Bergstrand (Meshuggah, In Flames) och mixat av Matt Hyde (Deftones, No Doubt). De etablerade sig blixtsnabbt bland metalfansen och har spelat på flera av Europas största rock- och metalfestivaler. Genom åren har Djerv samarbetat med flera namnkunniga band och artister, exempelvis Dimmu Borgir på låten Gateways. Bandets tveklöst största hit Get Jinxed (85.000.000+ streams) gavs ut genom Riot Games och onlinespelet League Of Legends, vilket satte Djerv på den internationella kartan för gott.