Det var med sorg i hjärtat vi stod vid gaten in på området och såg Joddla med Sivs publik. Missförstå mig rätt! Jag är skitglad att de fick ett sådant enormt genomslag! Men vi kunde inte ta oss igenom folkmassan för att nå spelningen med Mammoth WVH. Och det kommer jag sörja ett par timmar till!

Men vi såg lite annat när vi väl landat på området!

Twilight Force

Det är en saga. Om man vill se alver och sagoväsen spela ordentlig powermetal och höra en röst som känns som att den lyfter taket på scenen så var det här spelningen att gå på! De fyllde hela slanten vid Blåkläder scenen och det var lite coolt att se deras lekfulla visuella berättelser med enkla medel. Till detta har vi tyvärr ingen bild ännu men det kommer upp senare i vårt kommande Sweden Rock bildgalleri!

Monster Magnet

Det är det flummiga som man gillar. Det som är lite synd här är att så mycket av nyanserna försvinner på en så öppen scen. Vinden blåser bort mycket av det som lyfter musiken annars. Vissa band ska man helt enkelt njuta av inomhus. Att avsluta med Spacelord Motherfucker är dock ett genidrag. Den lever ju på rytm och sång. Klart godkänt!