Photo by Steven Christie

Mighty Music är stolta över att kunna presentera ett livealbum av TYGERS OF PAN TANG, som kommer att heta ”Live Blood”. Tygers är trogna NWOBHM och firar för närvarande åtta år med Mighty Music under vilken tid de har släppt tre väl mottagna nya album, varav det senaste ”Bloodlines” möttes av universell kritikerros 2023. Bandet, med gitarristen Robb Weir vid rodret, tillsammans med de långvariga medlemmarna Jack Meille (sång) och Craig Ellis (trummor), inkluderar sina två nya rekryter för ”Bloodlines”: gitarristen Francesco Marras och basisten Huw Holding. ”Live Blood” innehåller material från hela bandets karriär, inklusive låtar från deras fyra första album med MCA Records plus deras fyra senaste album med nytt material.  

Jack Meille kommenterar: ”Att spela in ett livealbum efter all denna tid med Tygers? Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva det men med Tygers Of Pan Tang har jag lärt mig att det ”omöjliga” är möjligt. ”Live Blood” fångar all den energi vi levererar när vi spelar våra favoritlåtar live och rå!”.  

Inspelningen gjordes på The Patriot i Wales, Storbritannien, under sommaren 2023 och kommer som singel-CD och en dubbelvinyl med ytterligare spår. Albumet kommer att föregås av släppet av två singlar: livefavoriten ”Gangland” från deras legendariska album ”Spellbound” och den dolda pärlan ”Keeping Me Alive” från ”Ambush”.  

Vi lämnar det sista ordet till Robb Weir: ”Varje gång vi spelar en spelning får vi frågan när vi ska spela in ett nytt livealbum. Vår liveshow tillför en ny dimension till de gamla låtarna och gör att vi kan sträcka ut lite på de nyare numren”.  

”Live Blood” kommer att släppas på LP (svart vinyl) CD och digitala format den 26 april 2024 via Mighty Music. Förbeställningar är tillgängliga här

Lineup:
Robb Weir – guitar 
Francesco Marras – guitar 
Jack Meille – vocals 
Huw Holding – bass 
Craig Ellis – drums 

Webshop:
https://bit.ly/tygers-shop

Web:
Official site
Facebook
Instagram
Twitter
Spotify
Apple Music
Tidal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *