Unik genomgång: Ghost – ”Impera”.

Mycket exklusivt bjuder vi här på en genomgång av samtliga spår på Ghost kommande album ”Impera”. Det visar sig att Tobias denna gången har såväl gamla bekanta som flera nya låtskrivarpartners. En del kommer nog förvåna er!

Det här är låtskrivarkraften bakom Impera. Med dessa namn som arbetar på Ghosts senaste erbjudande kommer det säkerligen att bli ett catchy album av hög kvalitet. Vi har några bekanta ansikten och några nya talanger som lånar ut sin expertis denna gång.

Alla spår krediteras Tobias Forge under hans pseudonym, ”A Ghoul Writer.” Han har ensam skrivkredit för spår 1. Imperium och 11. Bite of Passage.

Joakim Berg, sångaren i Kent har skrivit spår 2. Kaisarion och spår 12. Respite on the Spitalfields. Berg var med i ett kortlivat band som heter Paus med den svenske gitarristen Peter Svensson.

Svensson är mest känd för att vara medlem i rockbandet The Cardigans. Han har samarbetat med Forge och Klas Åhlund för att skriva spår 10. Griftwood.

Åhlund är medlem i remixgruppen Teddybears Sthlm och har varit producent för flera Ghost-släpp inklusive Meliora och det kommande Impera-albumet. Han har arbetat med många populära artister inklusive Madonna, Paloma Faith och Taio-Cruz.

Om du har sett filmen- Eurovision- The Story of Fire Saga, med Will Ferrell i huvudrollen; då känner du kanske till låten Husavik, som skrevs av Max Grahn. Tidigare var Grahn trummis för det tekniska death metal-bandet The Shattering. Han har arbetat på skivor med Ria Ora och The Weeknd, som båda har haft flera hitlistor runt om i världen. Grahn har skrivit den första singeln från Impera, Hunter’s Moon och den senaste låten, Call me Little Sunshine.

De flesta av låtarna är skrivna tillsammans med Salem Al-Fakir och Vincent Pontare, som också tidigare har bidragit med sina låtskrivarkunskaper till Prequelle-albumet. Al-Fakir och Pontare uppträder tillsammans som Vargas och Lagola och de spelade en cover på Metallicas Enter Sandman tillsammans med Tobias Forge och Candlemass framför kungen av Sverige.

Spår som trion är krediterade för att ha skrivit tillsammans är: Spår 3. Spillways, 6. Watcher in the Sky, 7. Dominion, 8. Twenties och 9. Darkness at the Heart of my Love.

Samtliga spår i ordning med längd.

Stort tack till School of Ghoul för all information 🙏

Liked it? Take a second to support Magnus Blomqvist on Patreon!