Namnet RUTHLESS i sig betyder ”utan nåd”. Sedan början av 1980-talet, ledd av sångaren Sammy DeJohn, har bandet hållit sig troget sin metalstil, från den klassiska första EP:n ”Metal Without Mercy” (1984) och debutkultalbumet ”Discipline Of Steel” (1986), till de aktuella albumen ”They Rise” (2015) och ”Evil Within” (2019), de har aldrig vacklat på kraften hos band som JUDAS PRIEST, ACCEPT och BLACK SABBATH, och alltid hållit sig trogna sina rötter. 

Idag tillkännager RUTHLESS sitt fjärde och nya album ”The Fallen”, som kommer att släppas i slutet av 2023 genom deras nya skivbolag Fireflash Records (HOLY MOSES, MEZZROW a.o.). ”Vi är mycket hedrade och oerhört glada över att samarbeta med Fireflash Records. Framtiden är mycket ljus”, säger sångaren Sammy DeJohn, som grundade bandet 1982, och tillägger: ”Du kan förvänta dig att det kommer att vara väldigt kraftfullt med en återgång till bandets tidiga dagar. Det här albumet kommer att ge dig allt Ruthless.” 

”Vi är stolta över att välkomna den här amerikanska metallegenden till Fireflash-familjen”, säger märkesgrundaren Markus Wosgien och tillägger: ”När jag hörde de tio nya låtarna, kraften och passionen kombinerat med deras raka och traditionella 80-talsmetallsound var det en enkel sak att arbeta med bandet. Ruthless är en undergroundlegend, som förtjänar att höras av alla riktiga metalheads och ”The Fallen” är en framtida klassiker och ett måste för alla som gillar traditionell heavy metal som METAL CHURCH, HELSTAR, EXCITER, LIEGE LORD och andra. ” 

Bandet har visat glimtar av framtiden såväl som tillbaka till början och bjuder på ett starkt album med massor av höjdpunkter, producerat av Bart Gabriel (CIRITH UNGOL, RIOT CITY, HEXX a.o.). Med den här uppsättningen av originalsångare, Sammy DeJohn (1982 till idag), trummis, Bob Guitrau (1986-2012 och 2021 till idag), basist, Sandy K. Vasquez (sedan 2016) och gitarrist, Glen Paul (sedan 2021) ), RUTHLESS är redo att slå världen igen! 

RUTHLESS live: 

10 juni 2023 – USA – Santa Ana, CA – Scener med häxa 

5 augusti 2023 – USA – Hollywood, CA – Knuckleheads med Avenger Of Blood 

14/15 oktober 2023 – USA – Garden Grove, CA – The Gates Of Metal Fest 

RUTHLESS är: 

Sammy DeJohn – Sång 

Glen Paul – Gitarr 

Sandy K. Vasquez – Bas 

Bob Guitrau – Trummor 

RUTHLESS online: 

https://ruthlessband.com

https://www.facebook.com/ruthlessmetal/

https://www.instagram.com/ruthlessmetalband/