Bandet aviserar dessutom spelningen Fredag 12 november på Planet Rockstock Festival, Trecco Bay, Wales, Storbritannien som huvudattraktion på Planet Rockstock Festival! Det blir bandets enda spelning 2021.

VANDENBERG har aviserat att Mats Leven gått med i bandet som sångare. Kraftpaketet till sångare är känd för sina tidigare insatser med Yngwie Malmsteen, Candlemass och turnéer med the Trans-Siberian Orchestra bland många andra band. För att fira den nya sammanslutningen har de aviserat deras enda spelning 2021 med den nya laguppställningen på Planet Rockstock Festival i Trecco Bay, Wales Storbritannien, fredagen den 12 november.

 Adrian Vandenberg säger så här om att Mats Leven gått med i bandet, ”Att säga att jag är uppspelt över att få jobba med Mats Leven är en underdrift! Den är ett enormt privilegium att få jobba med en sångare av Mats kaliber som är i världsklass, som känner lika passionerat för kick ass rock och som är lika hängiven som jag.  Hans röst är helt unik och hans scennärvaro likaså. Väldigt erfaren utan att för den skull gå på autopilot och en fantastisk snubbe!”

Mats säger: “Det ska bli väldigt kul att gå med i Vandenberg och spela in den nya plattan! Jag har varit ett fan sedan 80-talet och jag känner mig hedrad att snart få stå på scen med mina holländska amigos!”

Leven ersätter Ronnie Romero och bandet arbetar redan på en uppföljare till förra årets kritikerhyllade 2020 som var bandets första sen 1985. Så här säger Adrian om de nya låtarna, ”Mats och jag jobbar på nya låtar för nästa Vandenberg-album just nu. Vi pressar på och inspirerar varandra för att höja ribban och har redan massor av nya exalterande grejer! Vi inspireras av banden från 70- och 80-talet som vi växte upp med och lägger till en ljudbild och dynamik från 2020-talet. Pang på rödbettan stadiumrocklåtar, fullmatat episka låtar och förstås en hjärtskärande ballad som blivit lite av vårt signum. Med den fantastiska nystarten med 2020, vars mottagande blev avsevärt bättre än jag någonsin kunde hoppats på, är vi nu mer än redo att lägga i en ännu högre växel på den nya plattan. Vi längtar verkligen efter att resa världen runt och spela igen med den här stenhårda versionen av Vandenberg som består av Mats, Koen, Randy och mig själv. Låter som jag är upphetsad? Det kan du get dig fan på!”

Vandenberg. Ett namn med ett gyllene förflutet. Lett av den mästerlige gitarristen Adrian Vandenberg gav den nederländska kvartetten ut tre album av ypperlig kvalitet i början och mitten av 80-talet, det självbetitlade debutalbumet (som gav dem en USA-hitsingel med Burning Heart), Heading for A Storm (1983) och Alibi (1985). Dom fick stora kommersiella framgångar och fin kritik. Bandet turnerade i USA, Japan och Europa med bland andra Ozzy Osbourne, KISS, Rush, Scorpions, Michael Schenker med flera. Men gitarristen har även en annan framgångsrik karriär. Han var medlem av Whitesnake i 13 år då bandet stod på topp och bidrog med solot på deras #1 hit Here I Go Again. Han spenderade många år åt gitarrdueller med Steve Vai vilka fortsätter än idag. Han var medlem av supergruppen Manic Eden och på senare tid har han visat att han inte tappat stinget med sitt Vandenberg’s MoonKings.

Tillsammans med Leven så består bandet även av basisten Randy vand der Elsen (från NWOBHM-hjältarna Tank) och trummisen Koen Herfst (Bobby Kimball (Toto), Epica och Doro).

“Jag tycker att vibbarna vi ger ifrån oss med den här turboversionen av bandet är helt underbara,” sammanfattar Vandenberg. ”Vi spelar inte på nostalgi och försöker återskapa vad vi gjorde för alla dessa år sedan. Det här är ett helt nytt dynamiskt band som gjort sig ett namn och jag kunde inte vara mer nöjd med hur saker har utvecklat sig.”