”Världen ska bli bättre för alla” – punkexplosionen Världen Brinner aktuella med nya singeln ”Berlin”

Scener ska ägas, kvinnor ska ta plats och känna sig trygga, världen ska bli ett bättre ställe för alla”. Budskapet är glasklart på Världen Brinners kommande album ”Vi äger natten” (ViciSolum Records) som släpps i april.

Världen Brinner är punkrockbandet från Västerås som på kort tid har byggt upp en hängiven publik som sträcker sig långt även utanför punkscenen. Bandet albumdebuterade 2018 med ”Slöseri Av Tid” som fick lysande recensioner, bland annat så listade Close-Up Magazine skivan som bästa punkalbum 2018. Förra året följde Världen Brinner upp albumsuccén med EP:n ”Livet På Recept” och den omtalade singeln ”Dom Mörda Ida”. Låten hamnade på listor som Spotifys ”Nu Jävlar” och Aftonbladets ”99 bästa låtarna under 2019”.

På scen är Världen Brinner en musikalisk explosion som inte lämnar någon oberörd. Med sin starka och karaktäristiska röst sjunger Malin Sandberg ut all sin ilska, frustration, glädje och sorg. Världen Brinner har spelat med band som Asta Kask, Strebers och Dia Psalma, men har även turnerat en hel del på egen hand. Under 2020 väntar spelningar runt om i landet.

I dag släpper Världen Brinner ”Berlin” som är första singeln från kommande albumet.I en taxi en natt i Berlin blev det återigen tydligt hur olika vi människor lever. Hur orättvist fördelade alla jordens tillgångar är. Pengar, mat och till och med rent vatten. Vissa människor sov skönt den natten i Berlin, andra sov i varandras knän i parker utan tak över huvudet… och där satt jag och hade betalat en onödig taxiresa, och tänkte på hur orättvist allting är, säger Malin Sandberg.

Kommande spelningar.

Världen Brinner är:

Malin Sandberg – sång

Tobias Berglund – bas och körer

Alessandro Mazzoni – gitarr

Per Hartwig – trummor

Liked it? Take a second to support Magnus Blomqvist on Patreon!