Velvet Insane släpper lyricvideon “Space Age DJ”

Velvet Insane följer upp sommarens albumsuccé “Rock ’n’ Roll Glitter Suit” med en lyricvideo för låten “Space Age DJ” från samma platta.

Bandet kommenterar:

”Den här videon är hyllning till all musik vi älskar och allt vad Velvet insane är. Det är en fantastisk bit konst gjord av våran goda vän Martin Sweet från Crashdiet.”

Se videon: 

https://youtu.be/k4AIXtQS5ts

Velvet Insane bildades 2013 som en kvartett men vid deras självbetitlade debutalbum hade de blivit en duo.

Det första albumet tog dem ut i världen och de turnerade i både Europa, Japan, USA och Australien.

Den kritikerrosade debuten var en ny blandning mellan klassisk rock, pop, spår av folkliga influenser och en del tidig brittisk 70-tals-glamrock.

Bandet fortsatte på glamspåret och nu är de tillbaka som en trio och den här gången är det glam glitterboogie överallt.

De lejde kultglamrockarna Diamond Dogs frontman Sulo Karlsson som producent och tillsammans med honom har de skapat ett ljus-skimrande monster.

Det elva spår långa albumet ”Rock ’n’ Roll Glitter Suit” låter, andas och svänger som om det spelades in i London 1973.

Sköna popharmonier uppumpade av tunga trummor och vassa gitarrer och en sångare som bär det bra. Plattan för tankarna till en tid då Slade, TREX, Bowie & Roxy Music toppade listorna.

Plattan innehåller allt från catchiga sing-a-long poplåtar som ”Velvet Tongue”, ”Riding the Skyways” & ”Sound of Sirens” till intensiva boogielåtar som ”Driving Down the Mountain”, ”Backstreet Liberace” & ”Space Age DJ”.

Man får också en glimt av Ziggy Stardust i den akustiska balladen ”Midnight Sunshine Serenade”.

Glamrockarna är dessutom i gott sällskap i form av Dregen och Nicke Andersson från The Hellacopters som gästspelar på låten ”Backstreet Liberace”.

Lyssna på albumet:

 https://spoti.fi/3xEvNeq