VOLA ger ut sitt nya album Witness den 21 maj 2021 på Mascot Records/ Mascot Label Group!

Kolla in den nya video för These Black Claws här: https://youtu.be/XdJ4_cJWz8E
 
Den genre överskridande dansk-svenska kvartetten VOLA är tillbaka med sin nya plattan Witness som ges ut på Mascot Records den 21 maj 2021.

Witness ges ut nästan tre år efter Applause of a Distant Crowd där bandet grävde sig djupt ner för att undersöka hur vi distraheras i samhället bort från eftertänksamhet och synar hur våra mänskliga relationer har förändrats. Den nya plattan går ett steg längre och belyser brustna relationer på en samhällelig nivå. Slitningarna mellan ledare och följare som orsakas av maktmissbruk.

“Om man kollar in närmare,” säger gitarristen och sångaren Asger Mygind. “Så beror misslyckandet på obesvarad kärlek, sorg, manipulering och osäkerhet. Om man tar albumtiteln i beaktande skulle man kunna se de karaktärer som porträtteras i texterna som vittnen till de brustna relationer som de har skapat.”
Albumet producerades av bandet och mixades och mastrades av den Grammy-nominerade Jacob Hansen (Volbeat, The Black Dahlia Murder, Amaranthe). 

These Black Claws är en metafor för beroende och erfarenheten av att dras tillbaka in i mörkret med ett gästframträdande av electronic/hip-hop-duon SHAMEN. Bless (sångaren i SHAMEN) bidrog med texten till sin vers. Mygind fortsätter, “Jag tycker hans sång ger låten en demonisk vibb men även en bra groove. Rytmen i versen är väldigt hip-hop-inspirerad så att lägga på rap kändes som att ge den delen dess fulla potential.” Textraderna “One straw in the drain/One word that you failed to sustain” ekar igen och igen innan bandet bryter av i en pansarvagnstung attack medan låten virvlar neråt med
en kvävande tyngd.
 
Ständigt stämningsfulla, glider VOLA vidare endast ett andetag bort från ämnet med lyssnaren i ett järngrepp medan hen ser hur berättelsen utvecklar sig. Det är deras förmåga att skapa filmliknande sekvenser som låter en att vara en fristående betraktare men ändå engagerad i berättelsen som drar en djupare ner i dess vener.
 
VOLA består av Asger Mygind (sång/gitarr), Martin Werner (klaviaturer), Nicolai Mogenseh (bas) och Adam Janzi (trummor).