I år är det 25 år sedan Weeping Willows släppte sin första singel, sedan dess har de släppt elva album, ett gäng singlar, varit ute på otaliga turnéer men framförallt har de berört sina fans och lyssnare med stark och känslosam musik om livet! Idag kommer bandets tolfte och efterlängtade album “The Dreams We Weave”, en skiva som har påverkats och skapats utifrån att bandmedlemmar helt eller delvis har flyttat från stan till landsbygden – det har varit en omställning som har gett avtryck i texternas teman med funderingar bl a kring kretslopp, människans del i naturen och vår nutid.

LYSSNA HÄR

”Idag släpps vårt nya album ‘The Dreams We Weave’. Musiken är klassiskt Weeping Willows och har en filmisk känsla. Vi tycker själva att vi nu har skrivit några av våra starkaste låtar någonsin. Alla våra ‘patenterade’ uttryck och stilar finns representerade på skivan. Återigen är det Barry Adamson som producerat och mixat oss. Vi kände efter förra albumet ‘After Us’ att vår resa tillsammans med honom bara hade börjat.”

”The Dreams We Weave” släpps på CD, vinyl och digitalt och för att fira släppet så tar Weeping Willows med sig de nya låtarna för tre exklusiva spelningar i Göteborg, Malmö och Stockholm i oktober.

”I december ger vi oss ut på en julturné tillsammans med Lisa Nilsson. Men innan dess firar vi vår nya skiva med tre konserter i de tre största städerna i Sverige. Vi kommer spela på klassiska scener med ett helt ny musik som vi är mycket stolta över!”

HÄR hittar du bandets alla spelningar och biljettinfo.

FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | SPOTIFY

Foto: Johan Bergmark