I hälarna på en virvelvindsdebut som inkluderade en GRAMMY® Award-nominering för hans första singel någonsin, #1-debut på flera listor, tv-framträdanden och slutsålda shower under två år, Mammoth WVH är tillbaka med sitt andra album Mammoth II. Skivan på 10 spår kommer att finnas tillgänglig över hela världen den 4 augusti via bandets nya etikett, BMG. Inspelat i den legendariska 5150-studion producerades albumet av vännen och samarbetspartnern Michael ”Elvis” Baskette. Mammoth II är tillgänglig för förbeställning i flera konfigurationer här:

https://MammothWVH.lnk.to/MammothIIPR.

Wolfgang Van Halen fortsatte traditionen att skriva alla låtarna och framföra all instrumentering och sång själv, och Wolfgang Van Halen satte sig för att utmana sig själv att utöka sitt sound utöver vad folk redan hade lärt känna honom för. Från den gungande öppnaren ”Right?” till Beatles-liknande bleknar på närmare ”Better Than You” Mammoth II visar Wolfgang tillväxt som låtskrivare, musiker och särskilt som sångare. Låtar som ”Like A Pastime”, ”Take A Bow” och ”Waiting” är alla ljudmässigt olika varandra men unika för vad Wolfgang Van Halen och Mammoth WVH är. Debutsingeln från Mammoth II är den optimistiska rockaren ”Another Celebration At The End Of The World”. Singeln spelas för närvarande på radio och musikvideon till ”Another Celebration At The End Of The World” är en 8:25 introduktion till Mammoth WVH:s liveband. Den nya videon fortsätter där singeln ”Don’t Back Down” slutade och visar upp en frustrerad Wolfgang som sparkar de andra Wolfgang från den videon och ersätter dem med sitt nu ökända liveband med Frank Sidoris (gitarrer), Jon Jourdan (gitarrer), Ronnie Ficarro (bas) och Garrett Whitlock (trummor). Videon regisserades av Gordy De St. Jeor och kan ses här: .

”Jag visste att jag ville att det nya albumet skulle innehålla delar av vad folk hörde på debuten, men också ge mig en chans att förgrena mig lite. ’Another Celebration At The End Of the World’ är definitivt en låt som visar upp vad folk kan förvänta sig av det nya albumet. Det är en högenergirockare med några roliga gitarrögonblick på den. Jag pressade mig också sångmässigt och det är en låt som jag inte kan vänta med att komma ut och spela live. Jag kan se att det är ett fast inslag i vårt liveset framåt, förklarar Wolfgang Van Halen

The track listing for Mammoth II is: 1.    Right?

1.    Right?

2.    Like A Pastime

3.    Another Celebration At The End Of The World

4.    Miles Above Me

5.    Take A Bow

6.    Optimist

7.    I’m Alright

8.   Erase Me

9.    Waiting

10.  Better Than You

Tour Dates 2023

Jun 10 – Sölvesborg, SE – Sweden Rock Festival

Jun 13 – Stockholm, SE – Gröna Lund *

Jun 16 – Göteborg, SE – Ullevi #

Jun 17 – Copenhagen, DK – Copenhell Festival 2023

* Supporting Alter Bridge

# Supporting Metallica