Writing The Future, har kallats ”Best Metalcore band” två år i rad av Close Up Magazine och har sedan debuten 2013 gått från klarhet till klarhet. Bandet har spelat på några av Sveriges största festivaler och turnerat tillsammans med Her Bright Skies, Corroded och Lillasyster för att nämna några. I sommar kommer bandet fortsätta turnerandet och ge sig ut på en omfattande Europaturne med 20 inbokade gig tillsammans med brittiska Cabin Boy Jumped Ship. 

Writing The Future drivs av viljan att vara en del av lösningen snarare än problemet, och de höjer rösten för dem som inte klarar det själva. Idag släpper de den efterlängtade plattan ’Caught Between Heaven & Hell’ som inte är något undantag. Albumet visar bandets evolution med råa, tunga sound och känsloladdade texter som alltid slår ett slag för vardagsmänniskan.

”Låt oss föreställa oss att det inte finns någon himmel eller helvete. Ingen hör våra böner och det finns ingen ond kraft som vilseleder oss. Tänk om vi är vår egen gud och djävul och vi sitter fast mellan himmel och helvete. Vi uppstår från delar av trasiga bakgrunder. Genom vår musik tolkar vi känslor, budskap, upplevelser och vår kunskap. Vi vill få vanliga människor att känna att de alla är lika viktiga. För dig som känner dig ansluten,     

We are Writing The Future!”