En av landets mest mytiska, omtalade och internationellt hyllade artister gör en ytterst exklusiv konsert. Den 2 juli genomför Yngwie Malmsteen den enda Sverigekonserten i sommar. Och den blir på Parksnäckan, Uppsala.

Yngwie Malmsteen – den svenska gitarrvirtuosen som tog världen med storm – har ända sedan den Grammy-nominerade debuten ”Rising Force” varit en de absolut främsta inom neo-klassisk metal. Med en karriär som sträcker sig över fyra decennier har Malmsteen omdefinierat gränserna för gitarrspel. Hans teknisk skicklighet och kompositionsförmåga har satt en helt ny standard, som resten av världens gitarrhjältar har tvingats förhålla sig till.

Den banbrytande debutskivan etablerade den neo-klassiska genren. Där visade Malmsteen upp sin enastående talang för snabba skalor och arpeggion, alltid framförda med en enorm precision och hastighet. Sedan dess har han fortsatt att utforska de musikaliska gränserna. Diskografi är minst sagt imponerande och visar upp Yngwies enorma musikaliska mångsidighet – från solon som slår ner likt kraftfulla blixtar från en klarblå himmel, till sofistikerade symfoniska kompositioner.

Unleash the Fury – det är dags för Yngwie Malmsteen!

Det är inte varje dag vi presenterar något så intimt och exklusivt som detta men i sommar kör den svenska gitarrvirtuosen sitt enda svenska gig på Parksnäckan. Detta bör man ta chansen och se!

👉 Biljetter släpps måndag 18 mars 10:00 via www.fkpscorpio.se

Konserten arrangeras av Kaliber Live & FKP Scorpio
Åldersgräns: 13 år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *