Svenska Battering Ram från lilla Filipstad släpper nu på fredag deras andra album ”Second to none”. Första albumet som var självbetitlat släpptes 2020.

När jag läser pressutskickat om skivan så kan man läsa, ”For fans of Judas Priest, D.A.D och Mustasch”. Undertecknad kan konstatera att, det räcker att lyssna på ”What I´ve become” och ”Too Late” som är det två inledande spåren så förstår vart det barkar för jag påstår att det bara Mustasch jag hör. Ibland skulle man faktiskt kunna tro att det är Ralf & Co som spelar och sjunger för det låter kusligt likt både sång och soundmässigt. Ibland undrar jag till och med och bandet har lagt ett karbonpapper över några av Mustaschs plattor, för likheterna mellan banden är så slående, jag inte kan bortse ifrån det vilket tyvärr påverkar betyget nedåt.

Det positiva är på skivan är ändå att det finns bra och jämna låtar men ingen som sticker ut direkt. Sjunde spåret ”Coming home” och efterföljande Rage blev de låtarna som fastnade mest hos mig men i övrigt är det ganska mycket mellanmjölk över det hela.

Summa summarum är skivan är absolut inte dålig, men Battering Ram borde nog ta sig en funderare tills nästa platta om det behövs mer än ett Mustasch på den svenska rockscenen.

Artist: Battering Ram

Titel: Second to none

Skivbolag: Uprising records

Bästa spår: Coming home & Rage

Releasedatum 15 juli 2022

Betyg 5/10