Intervju med Marios från Nightrage

Först och främst måste jag fråga hur mår Nightrage 2022? Hur peppad är du över att
saker och ting återgår till det normala efter 9/2?

Hej, vi har det bra här och jobbar verkligen hårt inför släppet av vårt nya album Abyss Rising som kommer att släppas den 18 februari 2022. Vi är supernöjda med de nya låtarna och vi har redan släppt några singlar och musikvideor för alla våra fans där ute. Om vi pratar om de svenska killarna i bandet måste det kännas riktigt bra att det inte finns fler restriktioner i Sverige, men för oss, de grekiska killarna i bandet vi måste fortfarande vänta och se vad som kommer att bli, men definitivt, Jag är avundsjuk på de svenska killarna och hoppas att vi alla så småningom ska ta tillbaka våra liv och återgå till det normala.

Jag har lyssnat på de nya låtarna på det nya albumet. Det låter fantastiskt! Vad var startgnistan till ”Abyss Rising”? Var spelade ni in skivan och hur var stämningen under inspelningsperioden?

Tack så mycket! Vi är glada att du gillade det nya albumet! Låtskrivarprocessen är som vanligt att jag och Magnus träffas och jammar alla våra riff och låtidéer. Sedan skickar vi filer till varandra och förbereder fullständiga demolåtar med alla instrument utom sången som Ronnie kommer senare för att skriva, och hjälper oss även med arrangemang etc.
Franco och Dino på bas och trummor lägger också till sina egna idéer och vi har ett trevligt teamwork inom bandet, alla bidrar så gott de kan, så att vi kan ha låtarna redo. Jag tror att vi kände oss väldigt inspirerade än en gång och efter att det förra albumet avslutat sin cykel började vi jobba med de nya låtarna. Tacka gud, för att vi har turen att inspirationen alltid kommer till oss. Och av en anledning, vi vill alltid skapa den här typen av låtar och se vad som händer sen. Nödvändigheten av att dela dessa låtar och försöka få kontakt med vår publik är det som driver oss att skapa varje album, vi är fortfarande hungriga och vi har många riff och idéer och de bästa albumen har ännu inte kommit.

Titeln ”Abyss Rising”, vad är meningen och finns det en röd tråd genom albumet?

Ja, det här är det tredje kapitlet i triologin som Ronnie skrev på de två föregående albumen om det faktum att vi går mot vår egen utrotning, och den här gången, på Abyss Rising är vi redan i helvetet som vi har skapat för oss själva och det finns ingen återvändo. Det verkar som att vi som mänsklighet aldrig lär oss av våra tidigare misstag och vi slutar aldrig göra fel saker, som att förstöra vår egen civilisation utan att tänka på konsekvenserna. Det är som att vi har denna stora apati kring livet självt och vi har också förlorat vår renhet och integritet som människor, bara för några billiga snabba lösningar.

Kan du berätta lite om skivans grymma omslag, hur blev det som det blev?

Tack vare Jon Tousas, en fantastisk artist från Aten, vi gav honom nästan ingen information och sedan skapade han det där fantastiska omslaget, plus all konst för alla singlar, nya tröjor etc. Vi är extremt nöjda med resultatet och vi vill verkligen ha honom på nästa album också. Han porträtterar Dante på omslaget när han är sårad och inser att avgrunden redan är här och hur han kommer från helvetets djup och gör anspråk på oss. Helt klart fantastisk konst.

Kommer vi att kunna se Nightrage live i Sverige inom en snar framtid? Har ni en drömlokal i vårt avlånga land?

Ja vi kan knappt vänta, nyligen gjorde vi en spelning i Uppsala med Rotting Christ och det kändes så bra, och vi vill komma tillbaka för fler shower, vi har också en ny bokare, Nanda från Heavy Metal heart Agency och hon letar alltid shower åt oss. Drömställe, kanske Globen? Hahaha

Hur ser resten av 2022 ut för Nightrage? 

Arbeta och marknadsföra det nya albumet dagligen, komma tillbaka för att göra shower och turnéer och träffa alla våra vänner där ute.

Vilken skiva kan ni inte vara utan och som alltid spelas i er turnébuss?

Jag tror att AC/DC Back in Black, eller Metallicas svarta album, kan vinna den platsen för obegränsade spelningar.

Om du kunde matcha Nightrages musik med en specifik ölstil, vad skulle det vara?Vad är den ultimata ölen för er musik?

För mig även om jag inte är en ölkille skulle jag säga Corona öl hahaha, jag vet att resten av killarna kommer att straffa mig för det!!!!!

Sist men inte minst, dela med dig av ett minne från er karriär du aldrig kommer att
glömma!

När vi skrev på vårt första avtal med Century media, då var det en dröm som gick i uppfyllelse. Och när vi skrev på avtalet med Despotz och fick arbeta med så passionerade människor som älskar musiken vi spelar.

Tack så mycket för att vi fick prata om vårt nya album Abyss Rising! Jag vill skicka alla mina varma Greetz till alla våra älskade svenska fans, kolla in Abyss Rising den 18 februari och fortsätt stödja Nightrage.
Metal on och Beware Of The Abyss!!!!!

Av Marcus Ohlsson