Degreed släpper sitt nya album Lost Generation på fredag. Jag har haft nöjet att lyssna på det och jag gillar det. Det är lite annorlunda mot vad jag brukar uppskatta eller ens lyssna på men det är ett riktigt bra album som är roligt att lyssna på. Det har ett cleant ljud som ibland påminner om band som Bon Jovi och Bryan Adams. Robin Ericssons röst lyckas ändå få fram ett rockigt ös med lite rasp som passar bra till den drivna musiken! Det är keybords och snygga körer. Det påminner mig om rocken som jag lyssnade på i brorsans rum som tonåring. Lagom tungt, inte metal utan precis som de själva säger Rock.

Micke Janssons keybord i mellanspelen skapar en riktigt skön vibe och det hörs att han och Daniel Johansson som spelar gitarr samarbetat i överlämningarna i melodin. Det krävs mycket samarbete för att kunna skapa en samspelt känsla och det märks att de lagt ner tid på att få övergångar och stämmor att fungera. Över lag upplever jag att albumet fått mogna fram. Det finns inga tecken på framstressade lösningar.

Ska jag klaga på något så känns det emellanåt lite väl popigt, men det beror nog mer på att jag är van vid det skramliga och skitiga ljud jag brukar lyssna på. Stilen är inte alls ovanlig i den typen av musik och när jag väl vant mig vid det kunde jag ändå köpa att det har sin plats i låtarna. Albumet är genomgående snyggt producerat och ljudbilden är målad lager på lager så man hör något nytt vid varje lyssning. Ett klart godkänt album. Mer än godkänt! Det är ett album jag rekommenderar för dig som gillar rock och som gillar melodiös rock.  

Bandmedlemmar
Robin Ericsson – Vocals/Bass
Mats Ericsson – Drums
Micke Jansson – Keyboard
Daniel Johansson – Guitar/Backing Vocals

Titel: Lost Generation
Genre: Rock
Skivbolag: Gain
Releasedatum: 2019.11.15
Bäst: Summer Of Love och You All Know My Name
Betyg: 9/10

/P “The Poser” Pousár