Acârash – Descend to Purity

Dark Essence Records

29 Maj

Norska Acârash blandar hårdrock med klassisk 90 tals black metal i en mix av ockulta poesier och råa ritualer. Ljudet härstammar inte bara från den mörkaste delen av Oslo, men från den djupaste kryptan har det uppstigit ett väsen som representerar deras mörka skapelse.

Descend to Purity öppnar skivan med ekande riff från Lukas, som tillsammans med Anlov tar med lyssnaren till en orgie fylld grotta där festandet har just börjat. Spåret fortsätter i öka av och till med starkare passager där trummorna dominerar med Anlovs skrik. Det hela fortsätter in i andra spåret Satanic Obsession där allt vrids upp till max. Energin flödar som om Satan själv stiger in i rytmen och levererar när Sølve manglar på trummorna, samtidigt som gitarren väver fram melodier i spektaklet som sker. Femte låten Below Ceremonial öppnar upp soundet rejält och grottan tycks växa under ritualen. Här dras tempot ner och gitarren härskar med snabba riff som vänds tvärt om till doom-liknande slingor likt ormar. Skivans sjätte spår Three Knives består nästan uteslutande av inslag av doom som ger ritualen en oväntad vändning till en mer makaber slakt. Mot slutet infinner sig ett lugn och lyssnaren är ensam åskådare kvar.

Alstret är uppbyggt på ett  mörker som både utforskar och utvidgar gränserna bortom rock och metal. Musikerna omfamnar traditioner, men återskapar musiken genom sitt eget perspektiv och levererar ett starkt album. Ett album med naturliga övergångar mellan progressiv doom metal, råa rytmer och mörk självinspektion som passar även den mest kräsne.

Betyg: 7/10

Spår

  1. Descend to Purity

2. Satanic Obsession

3. Descrate. Liberate.

4. Goat, Skull, Ritual Fire

5. Below Ceremonial

6. Three Knives

7. Steel Hunter

8. Red Stone Betrayal

Medlemmar

Sølve Sæther – Trummor

Lukas Paulsen – Gitarr

Anlov P. Mathiesen – Bas/Sång

Liked it? Take a second to support Robin Gustafsson on Patreon!