2 Far Out är en nystartad svensk trio bestående av Efraim Leo (sång), Jakob Karlberg (gitarr) och Max Johansen (trummor). Bandet spelar pop/rock/punk och släpper sin första EP ”Sucker For Heartaches” den 19 januari 2024. Låtarna beskrivs som en resa genom hjärtekross, självupptäckt och helande. 

Både Efraim Leo och Jakob Karlberg är tidigare kända för sina individuella karriärer som artister och låtskrivare och har tillsammans mer än 100 miljoner streams på Spotify. Max Johansen som spelar trummor i trion är känd från gruppen 2 Blyga Läppar. Bakom kulisserna hittas platina belönade sångskrivaren/producenten Palle Hammarlund som den fjärde medlemmen. 

EP’n inleds med den energifyllda låten “1000 Pills” som omedelbart ger mig gåshud och det känns som att jag får en flashback till tonåren med skater boys, sommar och tonårskärlek. Jag får direkt en känsla av att bandmedlemmarna i 2 Far Out har stenkoll på genren och vet vad de håller på med. Hör tydliga Machine Gun Kelly, Blink 182 och Sum 41 influencer i låten. 

Därefter kommer låten “Calling Me Crazy” som även denna ger mig sommarkänslor och i och med texten tas tillbaka till första gången jag fick mitt hjärta krossat. Efraim har en sårbar och nykär nerv i sin röst som riktigt får det att pirra i magen av kärlek och en längtan. 

I det tredje energi osande spåret “Addicted” möts man av en liten jävlar anamma i texten, med en känsla av att i desperata oändliga försök att få en relation att fungera trots olikheter. Jag kommer på mig själv med att ha ett stort leende på läpparna och inser att känslan jag fick av första spåret, att bandet har koll på vad de håller på med, stämmer fullkomligt. Denna låt, denna energi, denna text, Efram, Jakob, Max och Palle.. Allting, allting är genialiskt.

Näst sista låten heter “What A Guy” och skulle passa in i alla dessa fantastiska collegefilmer från 00-talet, exempelvis American Pie, Not Another Teen Movie, Eurotrip etc. Jag finner det omöjligt att sitta still eller att inte sjunga med till denna låt och ser fram emot att lyssna sönder denna låt i sommar (och alltid annars). 

Sista spåret “Too Far Out” inleds med ett lugnare tempo och Efraims sång påminner även här om Machine Gun Kelly, Good Charlotte etc. EP’n avslutas med denna lugna kärlekskranka låt och som snart 30-åring vill jag rikta ett stort tack till 2 Far Out som får mig att känna mig som en nykär tonåring på nytt. 

SAMMANFATTNING:

2 Far Out spelar pop/rock/punk på ett sätt som tar en tillbaka till tonårstiden med alla klassiska college filmer såsom American Pie, Eurotrip och dylikt. Låtarna är musikaliskt genialiska och det är svårt, om inte till och med omöjligt, att sitta still medan man lyssnar på 2 Far Out kärlekskranka energipaket. Låtarna är nostalgiska, energiska, hoppfulla, och om man letar efter en röd tråd genom EP’n kan jag meddela att den är svår att missa. Det dröjer nog inte länge innan 2 Far Out är namnet på allas läppar. 

Band: 2 Far Out

Titel: Sucker For Heartaches

Genre: Pop / Rock / Punk

Releasedatum: 19/1 – 2024

Bästa spår: What A Guy, Addicted

Betyg:

Tracklist:

  1. 1000 Pills
  2. Calling Me Crazy
  3. Addicted
  4. What A Guy
  5. Too Far Out

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *