Emo- och metalbandet Dream Drop från Göteborg är tillbaka med albumet Acne Superstar som släpps den 8 december 2023 via GAIN / Fifth Island Music AB / Sony Music Entertainment Sweden AB. Albumet är en uppföljare till plattan Sometimes You’re Gonna Feel Like A Loser But That’s Alright som släpptes 2021.

Plattan inleds med ”I’m Still Sick”, ett spår som direkt inger en känsla av att Dream Drop är tillbaka starkare än någonsin. Redan på detta första spår tas jag tillbaka till mina tonår och den musikstil som format mig till den jag är.

Plattans titelspår, “Acne Superstar”, är tyvärr ett spår som går förbi mig en aning. Jag tycker mig höra influenser från Linkin Park och Bring Me The Horizon under olika moment i låten trots att Dream Drop ändå är tydliga i sitt eget sound.

Fold Under Pressure” bjuder på en ytterligare Oliver Sykes känsla i Joars refräng som varvas med snabba rhymes och en skön melodi. Låten känns kraftfull och frustrerad, vilket jag älskar.

Därefter går vi ner i tempot en del med spåret “That’s Not The World At All” med låtens intro och uppföljande rytm, som följs upp av ett kraftigare parti med känsla och gåshud. Väldigt stark låttext, denna låt vill jag bara spela på högsta volym i ett par hörlurar. Helst på repeat typ 20 gånger.

Vidare till mitt absoluta favoritlåt på denna platta, “Nudes”, med sin kraftfulla och samtidigt sexiga känsla omfamnar låten mig fullständigt och jag får inte nog. Jag kommer på mig själv med att flertal gånger per dag gå runt och nynna på melodin från denna låt. Denna låt är rent genialisk, både instrumentellt och i sång.

In My Bed” ger känslan av att denna bit är som ett kort mellanspel till de andra spåren innan och efter.

Photo: Jakob Ekvall
Photo: Jakob Ekvall

Efter föregående mellanspel inleds ”Bomb Your Place Of Work” med ett intro som avslöjar att resten av låten inte kommer att vara så lugn som introt är, detta följs upp av en riktig “håll-käften” refräng som bevisar att introts avslöjande visade sig stämma helt och hållet.

Ytterligare ett lugnare intro från spåret ”Watch Us Dance” som omedelbart fångar min uppmärksamhet i sin sårbarhet. Sångaren Joar har en nerv i sin röst här som verkligen berör. Låten känns sårbar, frustrerad och samtidigt så vacker.

Vi fortsätter med det sårbara temat här med “I Just Want Forever” och texten tillsammans med Joars fantastiska nerv berör innerligt. Detta spår visar på en sårbarhet som få band i genren varken visar eller lyckas med. En sårbarhet som inte är så vanligt på detta sätt i metalcore/emo genren.

Slutligen är vi på albumets sista spår, “I’ll Be Somewhere That You Are Not”. Hur denna låt är uppbyggd, med ett känslosamt intro och en känsla av “förlåt för vad som hände” som sen följs upp av en kraftfull refräng, får mig att vilja ha haft denna i mina tonår när jag gick igenom breakups. Denna låt vill jag se live, i form av ett encore som får mig att lämna konsertlokalen svettig och hes efter att ha skrik-sjungit med i låtarna, med känslan av att återigen vara en hjärtbrusten tonåring med ett hopp om att åter få känna kärlek.

Sammanfattning: Dream Drop har här skrivit en riktigt stark platta. Som den elder emo jag själv är (It was never a phase, mom) finns det flertalet låtar här som verkligen tar mig tillbaka till mina tonår. Om Dream Drop är det band som ska representera emo / alternativ / metal genren för den kommande generationen, kan vi räkna med att de är i trygga händer.

Band: Dream Drop

Titel: Acne Superstar

Genre: Alternativ, Emo, Metal

Skivbolag: Gain

Releasedatum: 8/12 – 2023

Bästa spår: I’m Still Sick, Nudes, Watch Us Dance, I’ll Be Somewhere That You Are Not

Betyg:

Tracklist:
1. I’m Still Sick
2. Acne Superstar
3. Fold Under Pressure
4. That’s Not The World At All
5. Nudes
6. In My Bed
7. Bomb Your Place of Work
8. Watch Us Dance
9. I Just Want Forever
10. I’ll Be Somewhere That You Are Not

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *