Alkymist – Draugr Singel

INDISCIPLINARIAN Records

Släpptes 13 Mars

Draugr, en vålnad från Nordiska mytologin som vakar över sin skatt. Eller plågar människor som gjort den skada i livet. Alkymist tar med lyssnaren på en djupt spirituell resa i själen där tiden står stilla.

Fösta Singeln Draugr från kommande album Sanctuary, gjort av Danska Progressiv Doomers Alkymist ochsläpps första maj. Låten börjar med Philips briljantatrumspel där lyssnaren dras in i musiken inför sökandet på själen som börjat tillsammans med Peters brutala sång ställer han dem stora frågorna i närvaron av den mentala flykten från sinnets gränser. Som en rastlös död fortsätter jakten på mening i hopp om att kunna få upprättelse för köttet och anden. Kommer Stefans gitarrspel med starka solon över hårda riff lika fångande som tiden själv bryter han ner barriären där Kaspars bas fångar lyssnaren i hämndens nät som slukar en hel tills man blir en vålnad, som jagar upprättelse till tidens ände.

En stark låt som är en fortsättning på deras högt uppmärksammade debut album och är resten av skivan som singeln kan det bara bli bra.

Betyg: 8/10

Spår

  1. Draugr

Medlemmar

Peter Børneg – Sång

Kaspar Luke – Bas

Philip Morthorst – Trummor

Stefan Krey – Gitarr

Liked it? Take a second to support Robin Gustafsson on Patreon!