Arion, Life is Not Beautiful Recension

Med nya albumet Life Is Not Beautiful som är det andra skivsläppet från finska Arion, visar de starkt vilken väg de har valt som man bara kan hoppas på att de fortsätter. 
De startade 2011 i Helsingfors och kör Melodic Powermetal som låter bra,
Några ändringar i lineupen har det blivit genom åren. Bland annat bytte bandet sångare 2015 då Lassi Vääränen ersatte Viljami Holopainen som sångare
Albumet börjar bra och starkt med de tre inledande spåren The end of the fall, No one Stands in My Way och At the Break of Dawn där Elize Ryd (Amaranthe m.fl.) gästar. 
Dessa tre ger plattan en stark grund som kommer hålla länge. 
Topias Kupiainen gör ett bra jobb med trummorna som sitter där de ska och det låter bra. Gitarristen Livo Kaipainen försvinner bitvis in i ljudväggen där det hade passat bättre om han hade hörts. 
Bassisten Gege Velinov hjälper till att hålla grunden och Arttu Vauhkonen på keyboard hjälper till att ge en atmosfär som sitter bra med resterande.
Produktionen av albumet är bra och solid. Det finns inga direkt tråkiga spår då alla har sitt att ge. Hela albumet ger en kraft känsla som tillhör genren och man bara diggar med. 
Through Your Falling Tears lugnar ner allt och ger resten en omstart innan plattan avslutas med den balladen Last One Falls. 
Med 9 låtar och 39 min totalt så är det ett lagom långt album att lyssna på som inte blir tjatigt eller för långt. 
Titel spåret är annorlunda och passar inte riktigt in på albumet utan låter som ett försök på något annat där riffen är mer thrash influerade. 
Det är en bra skiva som går att lyssna på när som, det finns inga jättebrister och är ett bra släpp. De har inte så mycket att stå på med en Ep och album, men de visar allt vad de går för. Passar för de som gillar Amaranthe, Nightwish m.fl.

Bästa spår: At the Break of Dawn, Through Your Falling Tears, Unforgivable, Last One Falls

Betyg: 7/10

av: Robin ”Gråben” Gustafsson

Liked it? Take a second to support Robin Gustafsson on Patreon!