Bad Habit, Swedish AOR Convention, KB Malmö 2019-06-01

Malmös egna Bad Habit är förmodligen ett av Sveriges mest legendariska AOR band. Det finns en exklusivitet i att få uppleva bandet live. Något som delar av den tillresta publiken kan vittna om då den inkluderar folk från bl a Japan, England och Schweiz. Bandet spelar nästintill aldrig live längre, men nu inför återutgivningen av trettioårsjubilerande ”After Hours” (1989) och i samband med Swedish AOR Convention står de fem grånande gentlemannen på KB’s scen. Självklart får vi höra nya refrängstarka singeln, som är inkluderad på ”After Hours- recap”, ”Love will find a way” i en inspirerad version.

Bax Fehling kämpar inledningsvis lite med för lågt mixad leadsång, ett problem som är avhjälpt några låtar in i setet. Bad Habit kör ett kort, koncist och fokuserat set där extranumren ”Rowena” och ”Rainbow” blir självklara höjdpunkter komplett med allsång, smäktande keyboards och körer som sitter som en fläskläpp. Tyvärr slarvar bandet bort örhänget ”Need Somebody” med att göra en kraftigt strypt och nerkortat version av vad som i mitt tycke är kanske den bästa låten.

Bad Habit kan sitt hantverk efter dryga trettio år och känns självsäkra och självklara. Lägstanivån är hög och erfarenhet och ett proffsigt scenspråk räddar upp ett låtmaterial som inte alltid når hela vägen fram.

6/10

Peter ”Amber St Pete” Johansson

Liked it? Take a second to support Peter Johansson on Patreon!