Senaste Albumet från Giganterna Behemoth – I Loved You at Your Darkest som kom ut 5 Oktober, är ett starkt verk som ger en bra bild av vad dem just är. Efter Satanist 2014 som gav bra recensioner och lyckades bra så har den nya skivan gått över all förväntan. Adam ”Nergal” Darski är en man som inte räds att säga vad han tycker och anser. Har varit i bråk med staten av Polen, sagt att Trump är farlig m.m. Det märks i hans musik vad han mest anser och tycker, som är om politik och kyrkan. Behemoth är ett band som gör som dem vill och säger det dem vill med musiken som vapen. Det här albumets titel kommer från bibeln och inte minst från Jesu sagda ord själv, vilket är ett annorlunda namn och sätt men de är kända för just sin ”Blasphemy” mot kyrkan.

Albumet startar med låten Solve som har en chant i början och görs av barn som upprepar flera ord i följd, sedan trappas upp med gitarr riff och blastbeats som går över i andra låten Wolves Ov Siberia. Den startar direkt där förra tog slut och bara kör på, manglar med hårda riffs och mera blastbeats. En låt för fritänkarna och Rebellerna som samlar sig i allians mot förtyck i alla dess former. Resten av albumet håller sig till temat och atmosfären försvinner inte, 46:32 min långt försvinner tiden bara iväg. Sabbath Mater har skivans mäktigaste riff och Coagule ger skivan ett bra avslut som låter häftigt.

Alla ger sitt, Nergals skrik är enastående och kraftfulla. Trummorna är mäktiga och bara fyller rummet tillsammans med gitarrerna som manglar på och ger atmosfären kraft. Basen gör ett fantastiskt jobb och ger stadga , 12 låtar som är välskrivna och har karaktär. En fantastisk skiva från en väldigt engagerad frontman som enda original medlem.

Passar dem som gillar Deicide, Bloodbath och Dark Funeral m.fl.

Bästa spår: Wolves Ov Siberia, Havohej Pantocrator – lat, Ecclesia Diabolica Catholica, If Crucifixion Was Not Enough, Sabbath Mater

Betyg: 8/10

av: Robin ”Gråben” Gustafsson