Det är alltid spännande att följa frontmannen Nergal på hans sociala medier. Man får följa honom i vardagen bland katter och barberarsalonger. Nergal har varit med om väldigt mycket och det syns när han uppträder med dem andra i det inferno som är Behemoth. När jag skriver denna recension sitter jag och tittar på Behemoths livespelning i samband med detta skivsläpp. Här spelar Nergal, Orion, Inferno och Seth på en skyskrapa och skapar ett magiskt kaos. De nya låtarna görs sig bra live och Nergal tittar rakt in i åskådarens själ. Det polska bandet har gjort en enorm succé av sin karriär och skivan “The Satanist” (2014) kommer alltid förbli en klassiker inom metalvärlden. Deras musik har till en början varit mer rå och melodisk under 90-talet till dem brutala helvetiska skivorna under 2000-talet. Nu på senare tid är det en fortsättning av det som “The Satanist” påbörjade. Är denna skiva bättre än “I Loved You at Your Darkest” (2018)? Vi får ta reda på det! 

Första singel “Ov My Herculean Exile” slog inga stora blixtar inom mig första gången jag hörde den, men den växer allt mer och mer. Denna låt behöver få gro och Behemoth utmanar oss lyssnare, dock inte det bästa som bandet har gjort. “Off To War!” är en låt som speglar det moderna Behemoth soundet. Det är snygga trummor och melankoliska gitarrslingor, det är bra men det känns som vi har hört det här förut. “Thy Becoming Eternal” är en hyllning till 2000-talets era av Behemoth. Denna låt är stenhård, rivig och stundtals storslagen. Här växer skivan. Kolla gärna in musikvideon på denna låt, den lever upp till låtens grandiosa ton. Sista låten “Versvs Christvs” är en av skivans höjdpunkter och påminner om “O Father O Satan O Sun!”. Det är samma uppbyggning mot ett sataniskt avslut som Behemoth bemästrar. 

Skivans absolut bästa låt är helt utan tvekan “The Deathless Sun”. Låten har skivans mest ikoniska refräng och det är en snygg uppbyggnad kring refrängens helhet. Denna låt lär bli fantastiskt att få höra live och kommer att bli en framtida Behemoth klassiker. När jag lyssnar på helheten tycker jag det är bra men “Opvs Contra Natvram” når inte hela vägen. Föregångaren var snäppet bättre med mer unika låtar. Missa dock inte att Behemoth kommer snart till Sverige! 31/10 till Göteborg och 4/11 till Stockholm tillsammans med Arch Enemy. Följ gärna Nergal på hans sociala medier ändå, det dyker upp lite kul då och då. 

Bästa låtar: “The Deathless Sun” + “Thy Becoming Eternal” +  “Versvs Christvs”