Bloodbath är tillbaka, nu dyker vi rakt ner i köttkvarnen! I videon till låten “Zombie Inferno” får åskådaren färdas rakt in i en typisk 80-tals splatter/zombie film. Detta är det perfekta scenariot för att visualisera Bloodbaths stenhårda dödsmetall. Sångaren Nick Holmes som även sjunger för Paradise Lost gör ett grymt jobb på denna platta. Det går tydligt att urskilja orden från Nick,  samtidigt som han levererar en vokal käftsmäll. 

Det går inte att komma ifrån att låtarna på denna skiva skulle passa perfekt in i de skräckfilmer som innehåller mest gore. Det är köttigt så i in i bomben, men då och då dyker en tydlig melodislinga fram. Det är trevligt! “Born Infernal” kommer säkert att bli en framtida favorit att köra live. Det lär bli ordentligt med röj. Detta är ett album som tar med lyssnaren genom ett köttigt landskap med överraskningar. 

“Affliction of Extinction” är ett av skivans höjdpunkter. Det är en snygg refräng, röjigt, och helt enkelt jävligt bra. Denna låt lyfter skivan mer än låtar som “To Die”. Jag kan tycka det är behövligt med låtar som sticker ut i den stora dödsmetall massan. Det gör verkligen “Affliction of Extinction”. Missa inte heller att denna skiva gästas av andra stora personligheter inom scenen. Barney Greenway (Napalm Death), Luc Lemay (Gorguts) och Marc Grewe (Morgoth) medverkar på skivan. Detta är bandets sjätte skiva och låtarna visar på bandets mest skräckfyllda scenarier som hittills har gjorts. Denna skiva kommer att göra sig otroligt bra live framöver, dödsmetall fantasterna kommer bli nöjda. 

Old School Death Metal Will Never Die! Detta lever Bloodbath upp till 110%. Det finns många band som gör liknande musik men det är något med den svenska dödsmetall grunden och Nicks brutala growls som gör att det sticker ut. För den som gillar Morbid Angel, Death, Deicide eller Orbituary så kommer ”Survival Of The Sickest” vara en fröjd. Missa nu inte denna grymma platta som släpps den 9/9-22! 
Bästa spår: Zombie Inferno, Affliction of Extinction och Malignant Maggot Therapy